Sajam nekretnina: Luksuzne vile na moru od 2.400 do 3.500 evra po m2

Cene nekretnina u Hrvatskoj tokom ekonomske krize nisu padale, a ukoliko Hrvatska uskoro postane članica Evropske unije, cene će beležiti blagi konstantan rast, izjavio je PR projekta "Punta Skala IMMO Exclusive Petrčane" Marko Propadalo, predstavljajući to luksuzno naselje na proteklom sajmu nekretnina BeLRE u Beogradu.

Naselje, koje se nalazi na poluostrvu Punta Skala u blizini Zadra, sagrađeno je na površini od oko 30.000 kvadratnih metara u koje je uloženo približno 30 miliona evra, a luksuzne vile namenjene su isključivo prodaji, kazao je Propadalo.

On je naveo da očekuje da će i srpski investitori kupovati objekte u tom novosagrađenom naselju koje je završeno u julu i napomenuo da je to, dugoročno gledano, dobra investicija.

"Ovo je jedina takva investicija u Hrvatskoj, a cena kvadrata kod objekata u 'drugom redu' od mora je od 2.400 do 3.500 evra, u zavisnosti od pozicije, dok su cene vila u prvom redu koje se nalaze na nekoliko metara od mora su izmedju milion i dva miliona evra, u zavisnosti od kvadrature koja se kreće od 150 do 300 kvadratnih metara", objasnio je Propadalo.

Svaka vila u prvom redu ima svoj bazen, a kupac može sam odlučiti kako će enterijer njegove vile biti uređen, što se ne naplaćuje dodatno, naveo je on i dodao da je do sada prodato oko 25 odsto objekata, te da ima mnogo zainteresovanih kupaca iz Rusije.

PR projekta "Punta Skala IMMO Exclusive Petrčane" je napomenuo i da Zadar ima najveći privredni rast u Dalmaciji i kazao da je ovo naselje na proteklom  sajmu prvi put predstavljeno potencijalnim srpskim investitorima. Na površini od oko 30.000 kvadratnih metara nalazi se devet luksuznih porodičnih vila smeštenih u prvi red do mora, kao i 41 vila sa tri ili četiri stana, sa arhitektonskim elementima karakterističnim za dalmatinski stil gradnje.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar