Sajam nekretnina u Kanu – Naše priobalje je potpuno jedinstveno

Na najčuvenijem sajmu nekretnina i investicija, koji se naredne nedelje održava u Kanu, po sedmi put predstaviće se i Beograd. Na skupu, koji je ranijih godina rezultirao velikim prilivom stranih investicija, prestonica će u prvi plan staviti priobalje i infrastrukturu, a svoje projekte izložiće i četiri kompanije: Luka „Beograd”, „MPC holding, „Ist point” i „Rundap”.

- Naše priobalje je potpuno jedinstveno. Imamo 150 kilometara obale, 16 rečnih ostrva i 13.500 hektara zemljišta toj zoni. U Kanu nećemo predstaviti samo lokacije za izgradnju, već i strategiju razvoja beogradskih obala. Cilj nam je da kao i ranijih godina privučemo investitore, ali videćemo koliko ćemo u tome uspeti u uslovima finansijske krize - kaže Jelena Radivojević, direktor Sektora za marketing i informatiku u gradske Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju.

Na štandu Beograda, koji će imati površinu od 58 kvadrata, osim predstavnika Grada, biće smeštena još četiri izlagača.
Luka „Beograd” u Kanu će se predstaviti sa projektom Danijela Libeskinda, koji nosi naziv „grad na vodi” i koji će Libeskind lično predstaviti na štandu srpske prestonice.
- Ovaj projekat već sad privlači veliku pažnju investitora, tako da mi unapred imamo zakazane sastanke sa mogućim partnerima. Oni žele da se u Kanu detaljnije upoznaju sa samim projektom - kaže Tijana Munišić direktor Sektora za PR i komunikacije u Luci „Beograd”.
Među izlagačima je i komapnija „Ist point”, u čijem vlasništvu se nalaze na Dunavu, u blizini toplane. Ovo preduzeće namerava da na njihovom mestu, umesto silosa i skladišta, podigne komercijalno stambene objekte.
- Uradili smo projekat, koji će industrijske objekte „Žito mlina” pretvoriti u nešto slično „doklendu” u Londonu. Sa tom vizijom idemo na samit u Kan, a cilj nam je da privučemo investitore - kaže Siniša Majsner, arhitekta u „Ist pointu”.
Osim ovih kompanija, na štandu Beograda biće i preduzeće „Rundap”, koje u Višnjičkoj ulici namerava da podigne kompleks od 200.000 kvadrata. Potencijalne investitore ova kompanija upoznaće i sa projektom izgradnje poslovno-stambenog kompleksa od 30.000 kvadrata na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina.
- Mi smo već zakazali sastanke sa potencijalnim investitorima sa Zapada, iz Rusije i arapskog sveta. To su kompanije koje imaju najviše slobodnih sredstava za ulaganje - kaže Igor Smiljković, generalni direktor kompanije „Rundap”.
MPC će izložiti projekat komlpeksa PC „Ušće”, poslovnih zgrada u Bloku 43 i na mestu nekadašnje kafane „Tri lista duvana”.
Iako će Beograd u Kanu biti predstavljen kao „grad koji teče”, akcenat će biti stavljen i na izgradnju infrastrukture. Pre svega, na gradnju tri mosta i to preko Ade Huje, Borča-Zemun i most preko Ade Ciganlije. Na tu temu gradonačelnik Beograda Dragan Đilas održaće i okrugli sto.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar