Sajam nekretnina i investicija

Pod kupolama Beogradskog sajma četvrti po redu poznati Belre, koji okuplja i strane i domaće izlagače iz veoma važne privredne oblasti

Sajam nekretnina i investicija Belre (Belgrade Real Expo), koji je već stekao međunarodnu reputaciju održaće se od 5. do 7. novembra na Beogradskom sajmu.

­ Kada smo pre četiri godine pokrenuli Belre, imali smo za cilj da se pozicioniramo kao nezaobilazan regionalni događaj. I veoma nam je drago da smo u tome i uspeli ­ izjavio je Miloš Rajšić, direktor ove sajamske manifestacije.

Prema njegovim rečima, prisustvo na stranim sajmovima nekretnina je donelo očekivane rezultate. Teško da se može naći neko ko je zainteresovan da ulaže u ovaj deo Evrope, a da nije čuo za Belre. Na sajmovima u Kanu, Minhenu i Beču naše firme i projekti su samo kap u moru poželjnih i interesantnih ponuda za investiranje. Međutim, na Belreu ovi projekti dobijaju prostor da se iskažu i pokažu, a strani investitori koji dolaze na sajam, su oni koji su odlučili da ovde i investiraju.

­ Između ostalog, prezentacija na Belreu služi i pozicioniranju pred domaćom publikom. Sada, kada imamo nekoliko modernih poslovnih zgrada i tržnih centara, i grade se nove, postoji takmičenje ­ ko će imati bolje zakupce i po kojoj ceni će izdati prostor, ko će imati bolje brendove i proizvode, ko će privući više kupaca, ko će praviti veći profit i konačno čija će nekretnina više vredeti ­ kaže Dušica Gaković, PR menadžer ovog sajma.

Prema njenim rečima ove godine sajamski slogan je „Vreme je za kupovinu“. Ovaj slogan je i pozivnica za sve investitore koji ostvaruju profit značajno veći nego u drugim privrednim granama.

­ Onaj ko ima novca sada kupuje, jer su cene na najnižem nivou u poslednjih nekoliko godina, a sva istraživanja pokazuju da će cene zemljišta i kvadrata već od sledeće godine početi da rastu ­ kaže Gaković.

Na predstojećem sajmu okupiće se investitori, graditelji, vlasnici zemljišta, arhitekte, projektni menadžeri, konsultanti, posrednici u prometu nekretnina i krajnji korisnici.

Podsećanja radi, potrebno je reći da je prvi Belre sajam održan 2006. godine, kada je Beograd proglašen za grad budućnosti južne Evrope, a Srbija dobila status kopredsedavajućeg u OECD-u.

Na prošlogodišnjem Belreu bilo je prisutno više od 90 izlagača iz cele Srbije, ali i iz Crne Gore, BiH, Slovenije, Italije, Bugarske, Rumunije, Austrije, Španije, Rusije. Zabeležena je izuzetna poseta: više od 4.500 posetilaca.

I ovogodišnji Belre će, kao i prethodnih godina, pratiti bogat konferencijski program, koji će služiti za razgovore o situaciji na tržištu nekretnina u Srbiji i regionu, zatim o krizi i kako je prevazići, modelima finansiranja, urbanističkom planiranju, urbanom menadžmentu, sprezi između javnog i privatnog kapitala i kako takvi projekti utiču na razvoj celih gradova... O svemu na temu nekretnina govoriće predstavnici institucija, konsultanti za investicije iz zemlje i inostranstva, graditelji, menadžeri projekata, predstavnici banaka, osiguravajućih i lizing kuća. Stručnjaci iz inostranstva predstaviće svoja iskustva u rešavanju problema razvoja gradova i regiona. Već najavljeni gosti iz Austrije, Engleske, Italije i Grčke pokazuju da interesovanje za naše tržište još uvek ne jenjava.

Povodom sajma biće objavljeno i četvrto izdanje Belre magazina koji je specijalizovan za nekretnine i investicije na teritoriji Balkana. Ovaj magazin je dvojezičan i osim što se distribuira na Belreu, prisutan je na svim većim sajmovima nekretnina u Evropi: od milanskog, preko bečkog do moskovskog...

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar