Projekat Krovovi Beograda

Beograd - Gradsko stambeno predstavilo je prvu rekonstruisanu zgradu u projektu Krovovi Beograda, koja zadovoljava najviše standarde energetske efikasnosti.

Kako su kazali u ovom javnom preduzeću, obnova zgrade je počela pre godinu i po, a stanari za nju nisu platili, već su Gradskom stambenom ustupili tavanski prostor od 120 kvadratnih metara.

Tavan je adaptiran i dobijene su dve stambene jedinice, koje će biti prodate na javnoj licitaciji na osnovu procene Uprave javnih prihoda. Dobijena sredstva od prodatih stanova biće uložena u adaptaciju drugih objekata u projektu Krovovi Beograda.

Obnovom zgrade trajno je rešen problem prokišnjavanja, krovova, fasada i ostalih nedostataka na zajedničkim delovima zgrade, a zahvaljujući najsavremenijim izolacionim materijalima koji su ugrađeni, računi za grejanje biće niži za 27 odsto.

Kako navode u Gradskom stambenom, do sada je 25 zgrada ispunilo uslove za učešće u projektu, a uslovi koje moraju da ispune su da Skupština/Savet zgrade, u skladu sa važećim zakonima i podzakonskim aktima koji regulišu oblast stanovanja, o tome donese odgovarajuću odluku.

Odluka se podnosi zajedno sa potpisima svih vlasnika stanova ili drugih delova zgrade koji je svojim potpisima i potvrđuju.

Radovima će se, kako navode u Gradskom stambenom, pristupati nakon utvrđivanja imovinsko-pravnih odnosa, provere i utvrđivanja postojanja potrebnih urbanističkih uslova kod nadležnog organa lokalne samouprave, kao i provere i utvrđivanja postojanja ispunjenosti uslova u pogledu nenarušenosti statičke stabilnosti predmetnog, kao i okolnih objekata.

Gradsko stambeno apliciralo je za pretpristupne fondove upravo sa projektom Krovovi Beograda kako bi što više stambenih zgrada moglo biti adaptirano u ovom projektu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar