U Beogradu četiri javne zgrade energetski efikasnije do kraja 2019.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da uskoro počinje rekonstrukcija objekata Hitne pomoći, Gradske biblioteke, Studentske poliklinike i Stacionara, kako bi, kaže, ti objekti bili energetski efikasni i trošili manje energije.

Rekonstrukcija se sprovodi u okviru projekta „Termalna rehabilitacija javnih zgrada - Unapređenje energetske efikasnosti u Beogradu", koji će se, prema Radojičićevim rečima, realizovati do kraja 2019, a čija vrednost iznosi 16 miliona evra.

Od tog iznosa, kaže gradonačelnik, 11 miliona evra su sredstva iz IPA fondova Evropske unije, a pet miliona iznosi zajam koji Grad Beograd uzima od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), prenosi gradska uprava.

- Obavićemo rekonstrukciju četiri objekta koja su od vitalnog značaja za funkcionisanje grada, a koji u Beogradu decenijama nisu obnovljeni. Recimo, od kada je izgrađena zgrada Hitne pomoći šezdesetih godina, ona nikada nije rekonstruisana, dok se broj naših stanovnika značajno povećao - ukazao je Radojičić.

Navodi da će Beograd konačno imati Hitnu pomoć, Gradsku biblioteku, Studentsku polikliniku i Stacionar po evropskim standardima, i koji će moći da odgovore potrebama građana.

Dodaje da iako nije bilo lako doći do tačke u kojoj Grad ima projekat koji je spreman za finansiranje, zahvaljujući svim nadležnim sekretarijatima i institucijama Grada, koji su radili na rešavanju imovinsko pravnih odnosa, pripremi tehničke dokumentacije, projekat je spreman za realizaciju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar