Oko 500 stanova za pripradnike sistema odbrane u 2015. godini

U ovoj godini za pripadnike sistema odbrane će biti obezbeđeno približno 500 stanova. Novi stanovi za aktivne i penzionisane pripadnike Ministarstva odbrane i VS biti obezbeđeni, osim u Beogradu, i u Gornjem Milanovcu, Požarevcu, Kraljevu i drugim gradovima, rekao je minstar odbrane Bratislav Gašić prilikom uričivanja ključeva 24 stana u Beogradu pripadnicima tog ministarstva i Vojske Srbije, uz najavu da će, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

On je istakao da su u toku pregovari sa Građevinskom direkcijom Srbije kako bi se kasarna u Zemunu stavila u funkciju u zamenu za stanove, i objasnio da je reč o poslu u vrednosti od 12 mil EUR.

Takođe, kako je dodao, vode se razgovori i sa gradom Beogradom o načinima za obezbeđivanje oko 250 stanova u naselju Stepa Stepanović.

Prema njegovim rečima, u budžetu Ministarstva je obezbeđeno 200 miliona dinara za kupovinu stanova u Gornjem Milanovcu, Požarevcu, Kraljevu i drugim mestima gde vojska ima nepotrebnu imovinu, koju može da menja sa lokalnim samoupravama za stambeni prostor.

Gašić je istovremeno ukazao na to da je opredeljeno i približno 500 miliona dinara za kreditiranje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za kupovinu stanova.

On je ujedno najavio i da će za 15 dana još jedna grupa aktivnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobiti ključeve od stanova. Gašić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je u protekle dve godine rešeno stambeno pitanje za više od 1.300 aktivnih i penzionisanih pripadnika Vojske Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar