Objavljen konkurs za korišćenje 133 socijalna stana

Beograđani slabog imovinskog stanja i oni koji su socijalno ugroženi moći će i ove godine da se prijave na konkurs za stanove koje grad daje na korišćenje na period od pet godina. Komisija za stambena pitanja je danas objavila Konkurs za 133 “socijalna” stana. Reč je objektu koji se nalayi u stambenom kompleksu "Doktor Ivana Ribar".

Na konkursu za korišćenje stanova na određeno vreme od pet godina može da učestvuje socijalno ugroženo lice pod uslovom da je bez stana, da je državljanin Republike Srbije i da ima prebivalište na teritoriji Beograda najmanje dve godine pre raspisivanja konkursa.

Za socijalne stanove mogu da konkurišu lica koja su ostvarila pravo na materijalno obezbeđenje i ona čiji ukupan prihod porodičnog domaćinstva ostvaren u prethodnih šest meseci u odnosu na mesec u kome je raspisan konkurs ne prelazi 30.534 dinara. Ovaj utvrđeni cenzus uvećava se za 20 odsto i iznosi 36.641 dinara za roditelja koji sam vrši roditeljsko pravo, hranitelja, staratelja sa kojim štićenik živi u zajedničkom domaćinstvu, roditelje deteta ometenog u razvoju koje nije smešteno u ustanovu socijalne zaštite, osobe sa invaliditetom od 80 do 100 odsto (utvrđenim po propisima o penzijskom i invalidskom osiguranju) i samohrane korisnike mesečnog novčanog primanja (ako to pravo uživaju kao porodice žrtve rata po republičkom propisu).

Prijavljivanje na konkurs obavljaće se na obrascu koji se može dobiti na šalteru Gradske uprave grada Beograda, u Ulici 27. marta 43-45. Prijave sa celokupnom potrebnom dokumentacijom dostavljaće se na posebno organizovanom prijemnom šalteru u istoj zgradi radnim danima od 9 do 16 časova zaključno sa 5. januarom 2012.

Više o uslovima konkursa zainteresovani mogu videti od danas na sajtu grada Beograda u delu pod nazivom „Gradski oglasi”.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

23 komentara na “Objavljen konkurs za korišćenje 133 socijalna stana”

  1. dusanka says:

    kada izlazi novikonkurs za stanove i dali ce upste izlaziti . Nerazumem ja sam samohrana majka sa dvoje maloletne dece i zivim kao postanar a vi govorite kako pomazete socijalnim slucajevima jel to samo na recima a gde su dela nevim molim ako mozete i hocete da odgovorite.

  2. milos says:

    Postovana Dusanka,

    Nemamo tacne informacije kada izlazi novi konkurs za korišćenje socijalnih stanova.
    Čim dodjemo do nekih novih informacija objavićemo na našem portalu.

  3. Snežana says:

    Poštovani,nadam se da će sledeći socijalni stanovi biti pravilnije raspoređeni, pošto sam ja konkurisala prošle godine, ali sam izvisila, jer su mahom Romi dobijali stanove koje su uništili, a i ne plaćaju ništa jer im je država to dozvolila.Ja sam radila 35 godina i sada se mučim sa ovom bednom penzijom kao podstanar.Nikada nisam od države tražila da mi nešto pokloni, ali bih bila srećna da imam pod stare dane krov nad glavom da se ne seljakam više u ovim godinama, 58 mi je godina.Nadam se odgovoru.Pozdrav.

  4. milos says:

    Poštovana Snežana,

    Nadam se da ćemo biti dovoljno brzi i da Vas obavestimo ukoliko bude novih konkursa , ali isto tako i Vi pokušavajte i dalje na drugim konkursim ukoliko ih bude bilo.
    Želim Vam više sreće na sledećem konkursu.

  5. Koviljka says:

    Interesuje me kada ce biti konkurs za socijalne stanove?Imam 54 godina i dete od 15 godina.Moja situacija je sve lepsa i lepsa…samohrana majka,postanar,a od pre tri meseca i bez posla.LJudi ja vise nemam para ni za hleb,a kamo li stanarinu.Nikad od drzave nisam dobila nista pa cak i kad sa radila posto sam primala platu od 21 000,00 moje dete nije imalo prava na decji dodatak…tuga…Molim bilo koga…molim glas razuma moje SRBIJE da mi pomogne…jer nenam vis gde…

  6. Gordana says:

    Ja sam majka jednomesecne bebe,izbacena iz stana roditelja i odjavljena sa njihove adrese,pri tome sam samohrana majka. Da li ja imam pravo na koriscenje socijalnog stana ako ikada izadje novi konkurs i kome ja da se obratim?

  7. Urke says:

    Molim vas da nas sve obavestite kada će biti raspisan konkurs za korišćenje socijalnih stanova. A interesuje me i koliki su troškovi stanarine, jer već nekoliko godina u nazad se dele ti stanovi a koliko znam da mnogi ne plaćaju ni stanarinu ni režije a mnoge stanove su i upropastili.

  8. viki says:

    i ja bih volela da znam kada ce biti sledeci konkurs. takodje sam podstanar samohrana majka dvoje maloletne dece.

  9. milos says:

    Postovani, za sada nemamo informacije ali sigurno nece biti novih konkursa u skorije vreme bar dok se ne zavrse izbori

  10. Mirjana says:

    Prosli su izbori iii…

  11. ts says:

    Poštovana Marija,

    Za sada imamo informaciju da su gotove 24 stambene jedinice namenjene socijalnom stanovanju na Obrežu. Očekuje se samo da nova Vlada Srbije, usvoji uredbu o korisnicima koji će predstavljati pravni okvir i nakon toga će se realizovati dodeljivanje ovih stanova. Vest možete pročitati na našem portalu http://www.bgnekretnine.net/blog/stanovi-gotovi-ceka-se-uredba

  12. mirjana says:

    Postovani,konkurisala sam za stan u Negotinu kao socijalno ugrozeno lice i samohrana sam majka,i na konkursu sam dobila stan u socijalno zasticenim uslovima.Medj,cerka u septembru zavrsava studije i ja prestajem da budem samohrana majka,i centar mi govori da cu tad da izgubim i pravo na stanovanje.Sta je tacno>??

  13. ts says:

    Poštovana Marija,
    Najbolje je da pozovete Republičku agenciju za stanovanje i od njih dobijete sve potrebne i Vama korisne informacije. Kontakt telefon mozete pronaći na njihovom sajtu http://www.rha.gov.rs/kontakt/

  14. Merima says:

    Postovani da li se zna kada ce poceti konkurs

  15. ts says:

    Poštovana Merima,
    Nemamo tačne informacije kada izlazi novi konkurs za korišćenje socijalnih stanova. Čim dodjemo do nekih novih informacija objavićemo na našem portalu.
    Srdačan pozdrav

  16. svetlana gurjanov says:

    ja sam pensioner ,imam 58 god I sto posto invalid a zivim kao podstanar ,rodjena beogradjanka I nikako da mi neko izadje u susret ,da makar ostatak zivota provedem pod ‘mojim; krovom! kome da se obratim I kad je sledeci konkurs! a istina sto su gore neki pisali ,da prednost dajete romima I neznam ni ja kome….volela bih da mi odgovorite! hvala unapred

  17. ts says:

    Poštovana Svetlana,

    Nemamo tačne informacije kada izlazi novi konkurs za korišćenje socijalnih stanova u Beogradu. Prednost na korišćenje socijalnih stanova imaju pre svega lica iz osetljivih socijalnih društvenih grupa, kao što su osobe sa invaliditetom, Romi, izbeglice, lica starija od 65 godina. Ukoliko želite da se prijavite za korišćenje socijalnog stana to možete uraditi u lokalnoj agenciji za stanovanje, njihovu adresu i kontakt telefon možete pronaći na sajtu Republičke agencije za stanovanje. Čim dodjemo do nekih novih informacija o konkursu za korišćenje socijalnih stanova objavićemo na našem portalu.

    Srdačan pozdrav.

  18. kurtic milutin says:

    svicemo da dodjmo da red samo treba strpljnje jer su mnogi dobli socijalne stanove nisu ni oni svemogcni da da bude brzo dace bog i micemo doci na red nadase i ne gubim nadu vec su poceli da grade stanove socijalne

  19. marijana says:

    postovanje,interesuje me ta podela soc stanova ko je prioritet?zasto se kriju datumi konkursa,koliko znam ni stambena komisija nije formirana?pocinjem da sumljam da i tu ima protekcije i da trebaju veze da to nije nigde iskorenjeno….zanima me jedno 10god sam samohrana majka dete mi nema priznato ocinstvo tudjom nepaznjom u januaru sam postala invalid,korisnik sam soc pomoci gde god sam otisla da pitam za stan svi mutavi niko nista nezna smatraju nas beskucnicima zato sto nijedan vlasnik stana nepostuje zakon uzimaju novac bez prijave izbacuju te kad hoce za njih zakon nepostoji isto ko i za mene nezasticena sam sa detetom u supu kazu prilozite tuzbu ili se iselite

  20. gaga says:

    molim vasnadm se da cete me razumeti i odgovoriti na moju molbu o dodeli stanova za koriscenje.kad mogu da ocekujem od vas sretan odgovor.hvala

  21. ts says:

    Poštovana,

    Recite šta Vas interesuje a mi ćemo pokušati da odgovorimo na Vaše pitanje.

    Srdačan pozdrav

  22. Gordana says:

    Postovani ja sam samohrana majka i interesuje me gde se podnosi zahtev?

  23. ts says:

    Poštovana Gordana,

    Ovaj konkurs je prošao, post je objavljen još 2011 godine. Pratite naš sajt, ukoliko bude novih konkursa mi ćemo to blagovremeno objaviti.

    Srdačan pozdrav

Ostavi komentar