Novi stanovi za izbeglice u Sevojnu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će, u okviru Regionalnog stambenog programa za trajno zbrinjavanje izbeglica, u Srbiji do kraja godine biti završena mnoga započeta gradilišta i da će krajnji korisnici dobiti dugo očekivani krov nad glavom.

To me jako raduje, jer pokazuje da Srbija nikad ne zaboravlja one koji joj se obrate za podršku, istakao je Dačić na obeležavanju početka gradnje 20 stanova za izbeglice iz Potprojekta 4 Regionalnog stambenog programa u Sevojnu.

On je precizirao da će se u tom potprojektu stambeni objekti graditi u 13 opština, a gradilišta su već otvorena u Golubincima, Zrenjaninu, Brusu, Boru, Arilju, Negotinu, Temerinu, Kladovu i Loznici i završetak svih radova očekuje se do kraja godine.

"Dosadašnja saradnja sa državama partnerima u realizaciji Programa predstavlja značajnu prekretnicu u odnosima u regionu, ali na tom putu sve države moraju podjednako ispunjavati svoje obaveze u pogledu trajnih rešenja za izbeglice", ukazao je Dačić.

Prema njegovom mišljenju, prevazilaženje ovih otvorenih pitanja je od suštinske važnosti, jer "samo njihovim rešavanjem možemo da zacelimo stare, ali još uvek žive rane, i krenemo na put napretka i saradnje".

"Taj put saradnje će biti koristan svim državama i dovešće do ispisivanja novih stranica istorije. Ne treba da se bojimo da ispišemo te stranice", poručio je Dačić.

Potprojekat 4 vredan je više od 13 miliona evra i predviđa ukupno 661 stambeno rešenje - 30 montažnih kuća, 261 stan, 300 paketa građevinskog materijala i 129 seoskih kuća.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar