Niš: Nova šansa: Stan i za 5.700 EUR

Od ukupno 15 nekretnina u vlasništvu Grada Niša za koje je bio raspisan oglas o prodaji, na održanoj licitaciji prodata su dva stana i dva lokala.

Lokal u Obrenovićevoj ulici od tri kvadratna metra prodat je za 9.200 evra, a lokal od 62 kvadratnih metara takođe u istoj ulici prodat je po početnoj ceni od 179.840 evra.

Stan od 25 kvadratnih metara u Voždovoj ulici prodat je za 5.750 evra, dok mu je početna cena bila 5.700 evra, a stan u Sremskoj ulici od 42 kvadratna metra za 25.500 evra, dok mu je početna cena bila 18.333 evra.

Predstavnici gradske vlasti najavili su ponavljanje licitacije za nekretnine koje nisu prodate u prvom pokušaju, kao i duži spisak imovine koja će biti prodata.

"Ponovićemo oglas za prodaju, a ukoliko stigne pismo o namerama potencijalnih kupaca za još koji lokal takođe ćemo i njega da uvrstimo u budući oglas", izjavio je posle licitacije načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić.

On je kazao da je u toku postupk upisa javne svojine, i "tamo gde (Grad Niš) upiše javnu svojinu, ti prostori biće izloženi prodaji".

"Grad raspolaže sa preko 300 poslovnih prostora i svi se mogu naći u prodaji", rekao je Janić.

On je rekao da će novac od toga biti trošen namenski, pre svega za pribavljanje novih nekretnina i građevinskog zemljišta, i za komunalno opremanje industrijskih zona.

On je kazao da Grad Niš ne mora "po svaku cenu" da prodaje lokale i da prodaje neće biti ukoliko se ne obezbedi dobra cena.

"Za nekretnine koje nisu danas prodate, cena neće biti promenjena do sledeće licitacije, bez obzira na to što sada nije bilo kupaca. To su tržišne cene utvrđene na zakonom propisan način", rekao je Janić.

On je rekao da će početna cena ipak biti promenjena ukoliko do javnog nadmetanja prođe više od šest meseci, ili ranije, ukoliko se stanje na tržištu promeni.

On je kazao da je cenu nekretnina podigla prošlogodišnja licitacija na kojoj su tri gradska lokala prodata za po skoro 10.000 evra po kvadratnom metru, iako je početna cena iznosila između 2.500 i 3.000 evra.

Ostalo je neprodato osam lokala, među njima i jedan lokal procenjen na više od milion evra, u Obrenovićevoj ulici gde je doskora bila apoteka "Higija".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar