Postavljen kamen temeljac za još 3 zgrade za socijalne stanove u Nišu

Ulica Majakovskog trebalo bi da bude “bogatija” za još 3 zgrade sa jeftinim stanovima. Danas je, kako kažu u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, postavljen kamen temeljac, a istovremeno stanari okolnih zgrada protestuju jer će im zbog novih građevina “biti tesno”.

Dok stanari socijalnih stanova iz Ulice Majakovskog protestuju zbog novih zgrada, radnici su počeli sa radovima na investiciji vrednoj 500 miliona dinara. Kako kažu u Kabinetu gradonačelnika, postavljen je kamen temeljac, a nakon 18 meseci, dodaje, radovi će biti gotovi.

U Duvaništu je svečano postavljen kamen temeljac za nove 3 lamele socijalnih stanova… U ovoj fazi biće sagradjeno ukupno 106 stanova za prodaju ili iznajmljivanje gradjanima koji ispunjavaju uslove za socijalno stanovanje ili prvi put kupuju nekretnine - navode u Kabinetu gradonačelnika.

Zgrade će, dodaju, imati ukupno 106 stanova.

Inače, od 106 stanova koliko se gradi, 90 će biti na prodaju, a 16 će ići u zakup. Inače, kako je rekao direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, izvođač radova je konzorcijum 3 firme - Viners, Put inženjering i Pro metan iz Niša.

Podsetimo, gradnja socijalnih stanova u Duvaništu počela je 2014. godine, od kada je građeno u fazama. Zasad je useljeno 6 zgrada.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar