Niko neće američku ambasadu

Spuštena cena zgrade SAD u Ulici Kneza Miloša. Tražili 11, sad 7,7 miliona dolara. Obilazili je češki, azijski i američki investitori.

Amerikanci su morali da spuste cenu svoje bivše ambasade. Tako zgradu površine 17.000 kvadrata u ulici Kneza Miloša, koju su lane nudili za 11 miliona dolara, danas procenjuju na - 7,7 miliona američkih novčanica.

Do sada su je “merkali” mahom veliki svetski lanci hotela, ali niko nije dostavio konkretnu ponudu, pa je zdanje prazno već godinu dana. Kompleks zgrada koji izlazi na tri ulice prodaje Stejt dipartment, a cena se od prošle godine menjala već nekoliko puta.

"Prvobitna cifra koja je ponuđena zainteresovanim kupcima je bila 11 miliona", kaže Srđan Vujičić iz agencije za nekretnine “King strudž”, koja je zadužena za prodaju ovog zdanja.

"Cena je korigovana nekoliko puta, pa smo je sada smanjili za 3,3 miliona dolara. Sve ponude koje dobijemo prenećemo našem klijentu, Sjedinjenim Američkim Državama. Oni odlučuju da li će je prihvatiti ili ne".

Do sada su zgradu videli poslovni ljudi iz češkog, bliskoistočnog i jednog azijskog fonda, a tokom ove i prošle godine lokaciju, kvadraturu, bezbednost i ostale karakteristike zdanja merio je i jedan američki investitor. Ipak, niko od njih, izgleda, nije ozbiljno zainteresovan da pazari objekat iz tridesetih godina prošlog veka.

"Svi potencijalni kupci su obišli nepokretnost, ali niko nije dostavio ponudu", dodaju u agenciji za nekretnine.

Zdanje u Kneza Miloša, koje Amerikanci nude na prodaju, prvobitno je bilo u vlasništvu kćerki Đorđa Nestorovića, da bi posle Drugog svetskog rata bilo uknjiženo kao opštenarodna imovina, a u martu 1950. kao vlasništvo vlade SAD.

Naknadno je čitavom kompleksu dodato još nekoliko zgrada u Sarajevskoj ulici, pa se ambasada proširila na čitav blok između ulica Kneza Miloša, Vojvode Milenka i Sarajevske.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar