Niče apart hotel na Crvenoj glavici kod Svetog Stefana

Direktorat za planiranje Ministarstva održivog razvoja Crne Gore izdao je Miodragu Mitroviću urbanističko-tehničke uslove za gradnju apart hotela na Crvenoj glavici kod Svetog Stefana, na nekadašnjoj opštinskoj zemlji. Mitrović je vlasnik lanca supermarketa "Megapromet".

Pozivajući se na planski dokument Urbanistički projekat "Ekskluzivni turistički kompleks Crvena glavica", koji je usvojen pre četiri godine u budvanskom parlamentu, resorno ministarstvo je izdalo UT uslove, po kojima je dozvoljena gradnja apart hotela i to tri objekta, čija najviša spratnost može biti pet etaža, a ukupna bruto građevinska površina 10.000 m2.

Mitrović, koji gazduje vodećim trgovačkim lancem u Budvi, postao je pre četiri godine vlasnik atraktivne parcele od 8.165 kvadrata, nadomak Svetog Stefana. Parcela je uknjižena na njegovu kompaniju "Megapromet". Zemljišni kompleks, sa koga se pruža pogled na grad-hotel Sveti Stefan, pre toga je bio u vlasništvu Opštine Budva, ali je u septembra 2010. dato zeleno svetlo da se razmeni za zemlju koju je Mitrović imao u Mrčevom polju.

Opštinska parcela na Crvenoj glavici, nekadašnjem nudističkom kampu, zamenjena je za Mitrovićevu parcelu u industrijskoj zoni u zaleđu Jaza.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar