Nema više otkupa državnih stanova

Vlada Srbije ukinula je mogućnost otkupa državih stanova, a biće predložen novi način rešavanja stambenih potreba zvaničnika i državnih službenika.

Nakon infomacija u medijima da je bivša vlada Vojislava Koštunice omogućila državnim službenicima da otkupe 288 stanova u vlasništvu države po ceni značajno nižoj od tržišne, sadašni premijer Srbije Mirko Cvetković zatražio je da se preispitaju te odluke.

„Vlada Srbije namerava da formira komisiju koja bi razmotrila pitanje otkupa državnih stanova”, kaže ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Vlada Srbije izmenila je uredbu koja je zaposlenima u državnim organima i administraciji omogućavala otkup stanova po netržišnim uslovima, rekao je Dulić i dodao da je doneta nova uredba koja ne predviđa nikakvu mogućnost otkupa stanova zaposlenih u državnim organima i administraciji.

"Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja će definisati novu uredbu koja bi trebalo da odredi eventualne mogućnosti po kojima bi zaposlenima u javnoj administraciji mogli da se ponude stanovi na prodaju", kazao je Dulić i dodao da je izveštajem revizorske komisije utvrđeno da su stanovi ranije otkupljivani u skladu sa uredbom koja je tada bila na snazi.

Dulić je najavio i da bi Vlada Srbije u septembru trebalo da pokrene sistem masovne stanogradnje, a razmotriće se i da li će zaposleni u vojsci, policiji i državnoj upravi biti deo tog sistema.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar