Najviše kvadrata mladim bračnim parovima

Najavljena izgradnja još hiljadu neprofitnih stanova

- Grad će izgraditi još 1.000 neprofitnih stanova. Razmišljamo da taj broj povećamo za još 100 stanova. Pravo da konkurišu imaće sve kategorije kao i do sada, osim zaposlenih u Gradskoj upravi i javnim komunalnim preduzećima. Povećaćemo broj stanova za ratne vojne invalide sa 25 na 60, a veći broj stanova mogu da očekuju i mladi bračni parovi. Za tu kategoriju namenili smo 300 stanova. Trenutno radimo i na definisanju uslova kako bi i naši sugrađani koji su tokom ratnih devedesetih godina izbegli u Beograd stekli pravo da konkurišu - rekao je gradonačelnik Dragan Đilas na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada.

On je objasnio da će kupci stanove plaćati po ceni izgradnje i da će to i dalje biti najpovoljniji stanovi na tržištu. Stanovi koje grad gradi na Novom Beogradu koštaće oko 800 evra po kvadratu, što je bar duplo jeftinije od tržišne cene.

- Radimo i na tome da Fond solidarnosti nastavi da gradi stanove za ljude koji su postali svojevrsne „žrtve tranzicije”, one koji su godinama radili u državnim preduzećima i nikada nisu dobili stanove, a čija su preduzeća u međuvremenu nestala ili su prodata. Naš stav je da od stambene izgradnje nikada nećemo odustati - izjavio je Đilas.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar