Na jesen izgradnja višenamenskog kompleksa vrednog 170 miliona evra

Kompanija "PSP Farman" od septembra ove godine započeće izgradnju višenamenskog poslovno-stambenog kompleksa na Novom Beogradu ukupne površine od oko 150.000 metara kvadratnih u koji će biti investirano oko 170 miliona evra.

Kako je kazao kopredsednik te kompanije Branislav Grujić, to će biti najveća investicija ove godine u Srbiji.
- Završetak izgradnje planira se 2013. godine, i već je poznato da će cena kvadratnog metra stambenog prostora biti oko 2.000 evra, a poslovni prostor će koštati oko 3.000 evra po metru kvadratnom, i to bez poreza na dodatu vrednost (PDV) - kazao je Grujić i dodao da će 90 odsto tih stanova biti dostupno srednjoj klasi stanovništva.
Investitor tog objekta, osim "PSP Farmana", biće i pojedini strani investicioni fondovi i banke, a projektovanje je povereno jednoj firmi iz Londona.
Grujić je rekao da je projektovanje započeto pre dve godine, a sam proces pribavljanja neophodnih dozvola trajao je oko 14 meseci, što je na nivou svetskog proseka za ovakvu vrstu objekta.
Budući stambeno-poslovni centar biće izgrađne u Bloku 65 na parceli od oko tri hektara, a kada bude izgrađen, imaće oko 1.300 mesta u podzemnim garažama za parkiranje.
Nov centar biće karakterističan i po kuli od 39 spratova visokoj 145 metara , a primera radi Geneksova kula visoka je 115 metara, dok je poslovni centar Ušće visok 141 metar.
U gradnji će biti korišćeni ekološki materijali, uz primenu obnovljivih i alternativnih izvora energije, kao i ugradnju najsavremenijih uređaja za obezbeđenje objekata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar