Najviša zgrada u regionu, West 65 Tower, biće završena krajem juna 2021. godine

Novobeograđanima je već poznat stambeno-poslovni kompleks West 65, kompanije PSP-Farman Holding, koji ima 447 stanova i 72 poslovna prostora u 11 stambenih objekata. Tokom 2018. godine počela je izgradnja druge faze, koja obuhvata West 65 Tower, a od jeseni ove godine radiće se i West 65 Mall. Njihova ukupna nadzemna površina iznosi 53.436 m2.

west-65

- West 65 Tower će sa svojih 40 spratova dostići visinu od 155,3 m i u momentu izgradnje biće najviši objekat u regionu. Na površini od 40.346 m2 biće smeštene 294 luksuzne stambene jedinice. Stanarima će biti na raspolaganju privatni bioskop, community room i garden, wellness i spa centar sa bazenom, 24/7 recepcija sa fizičko-tehničkim obezbeđenjem, kao i mnoge druge pogodnosti - kažu iz kompanije PSP-Farman Holding.

Krajem marta ove godine završena je izgradnja dve podzemne etaže sa ukupno 576 parking mesta i nastavljeni su radovi na izgradnji kule. Trenutno je u toku izvođenje treće nadzemne etaže.

Kada je reč o West 65 Mall, iz kompanije kažu da će na svojih 13.090 m2 posetiocima ponuditi odabranu ponudu fashion-a, home decor-a, elektronike, kao i ekskluzivan market sa značajnim delom organske ishrane i ostale specijalne sadržaje. U objektu su planirani najnapredniji sistemi klimatizacije i ventilacije, kao i 250 parking
mesta.

Završetak izgradnje West 65 Mall-a predviđen je za kraj 2020. godine, dok je završetak izgradnje West 65 Tower-a planiran za kraj juna 2021. godine.

Ugovaranje radova i upravljanje projektom

- Investitor već ima ugovorene radove sa izvođačima armirano betonske konstrukcije, fasadne aluminarije, liftova i druge opreme. Ugovaranje ostalih zanatsko građevinskih radova je u toku - navode u kompaniji.

Investitor u realizaciji projekta West 65 koristi najsavremeniji način upravljanja projektom, koristeći sopstveni softver Bexel.

- Reč je o platformi baziranoj na 3D BIM tehnologijama virtuelnog projektovanja i izgradnje. Njene prednosti su: potpuna kontrola projekta; dobijanje korisnih informacija u najranijoj fazi; koordinisanje svih učesnika projekta; smanjenje rizika; smanjenje troškova i vremena realizacije, a samim tim i uvećanje profita; mogućnost isprobavanja različitih projektnih opcija bez ikakvog rizika - objašnjavaju iz kompanije PSP-Farman Holding.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar