Kvadrati za 270 raseljenih porodica

U naselju Kamendin, u Zemun polju, gradi se 270 stanova koji su namenjeni izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ukupna vrednost radova je 7,7 miliona evra. Planirano je da stanovi, koje gradi Sekretarijat za investicije zajedno sa Komesarijatom za izbeglice, budu useljeni u februaru naredne godine.

-Za četiri godine izgradili smo 1.134 stana i na to smo veoma ponosni. Više od 1.000 porodica našlo je krov nad glavom i nastavilo da živi život koji im je prekinut zbog rata - rekao je prilikom obilaska radova Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. - Za 270 stanova imali smo 1.500 zahteva, što govori da ima još izbeglica koje nisu našle krov nad glavom. Zato će u narednim godinama biti izgrađeno još 900 stanova na različitim lokacijama.

Povodom Međunarodnog dana izbeglica, koji je juče obeležen u našoj zemlji, zamenik gradonačelnika istakao je da je to prilika da se setimo svih ljudi koji su, ne svojom željom i zbog nesrećnih okolnosti, ostali bez krova nad glavom.

Radove su obišli sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, sekretar za investicije Luka Petrović i predsednik Opštine Zemun Dejan Matić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar