Kvadrat jeftiniji 40 evra

Izgradnja stanova na lokaciji kasarne “4. juli” počinje naredne nedelje, a cena će najverovatnije biti niža od najavljenih 1.290 evra po kvadratu

IZGRADNJA prvih 400 stanova u naselju “Stepa Stepanović” na lokaciji bivše kasarne “4. juli” počinje naredne nedelje, najkasnije u sredu, kaže za “Novosti” Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije. Naime, u prva tri dana sledeće nedelje investitor bi od Ministarstva prostornog planiranja trebalo da dobije građevinsku dozvolu i istog trenutka oživeće gradilište. Cena kvadrata biće najverovatnije niža od najavljenih 1.290 evra i to za 20 do 40 evra po kvadratnom metru. Izvođači radova su poznati, tako da će po dve zgrade zidati “Montera”, grupa ponuđača na čelu sa “Ratkom Mitrovićem” i grupa ponuđača, koju predvodi firma “Banković” iz Crne Trave.

S obzirom na to da su izvođači radova, koji su pobedili na tenderu, dali povoljne cene građenja postoji mogućnost da cena kvadrata bude i niža. Grujić kaže da prostora za kalkulacije ima, a koliko će tačno kupci platiti stanove u prvih šest zgrada biće poznato u ponedeljak.

Inače, “Montera” će dve zgrade zidati za 862,75 miliona dinara bez PDV. “Ratko Mitrović” sa kooperantima - “Ornament inženjering”, “Hidrosrem”, “Elingzo” i “Nišprojekt”, gradiće zgrade za ukupno 725,716 miliona dinara bez PDV. Dva objekta za 556,9 miliona dinara zidaće “Banković” iz Crne Trave u konzorcijumu sa firmama “Zidar” iz Negotina, “PS Telefonija” iz Beograda i “AD Crna Trava” iz Leskovca.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Kvadrat jeftiniji 40 evra”

  1. mirjana Ilić says:

    koliko iznosi pdv za kupovinu novog stana na lokaciji 4.juli i kada se placa

Ostavi komentar