Kragujevac: Grade se stanovi za izbegla i raseljena lica

U naselju Bresnica gradi se 26 stanova za izbegla i raseljena lica koja su u kolektivnom smeštaju u Trmbasu.

Prema ugovoru koji je danas potpisala lokalna samouprava sa UNHCR-om, u Ilinoj Vodi će se graditi još šest montažnih baraka za potrebe raseljavanja jedinog preostalog kolektivnog centra u Kragujevcu.

Stambene objekte finansira Evropska unija sa oko 55 miliona dinara, dok je grad u lokalciju i infrastrukturu uložio 8 miliona.

Izgradnjom zgrade za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima sa 26 stanova za izbegla i raseljana lica, od toga 5 za socijalno ugroženo lokalno stanovništvo, stvoriće se uslovi za postepeno zatvaranje preostalog Kolektivnog centra u Trmbasu.

Radove na ovom objektu koje finansira Evropska unija obišli su predstavnici UNHCR-a, Komesarijata za izbeglice i lokalne samouprave

Za Izgradnju stambene zgrade za izbegla i raseljena lica Evropska unija je, preko Udruženja gradjana Vizija, uložila oko 55 miliona dinara.

Grad je obezbedio lokaciju i infrastrukturu.

Komesarijat za izbeglice i migracije za potrebe izbeglih i raseljenih lica od 2008. godine kroz razne programe donriao je oko 19 miliona dinara.

Očekuje se da će se stanari Kolektivnog centra Trmbas do kraja marta, kako je predvidjeno projektom, useliti u novi objekat i dobiti znatno bolje uslove za život.

A kako će se koristiti objekti u Trmbasu, u lokalnoj samoupravi kažu da već imaju planove.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar