Klizna vrata idealan izbor

Klizna vrata sve češće zatvaraju plakare, sobe, ostave, prave pregrade u prostoru, ali i ograđuju unutrašnji prostor od spoljašnjeg. Osim praktičnosti, klizna vrata doprinose estetskom ugođaju ambijenta. Prave se od savremenih materijala, različitih dezena i boja, sa dodatnim pogodnostima i u različitim kombinacijama fiksnih i pokretnih krila.

Klizna vrata su idealan izbor za zatvaranje velikih otvora u dnevnom boravku ili trpezariji prema terasi i dvorištu. Na taj način se štedi prostor jer nameštaj može da se postavi do samih vrata. Otvaranje vrata je jednostavno i ne postoji opasnost da se prilikom promaje zalupe. Zavisno od veličine otvora bira se broj krila, kombinacija fiksnih i kliznih delova, način otvaranja, odnosno pravac klizanja i slično. Kod vrata sa više od dva krila obično se krajnja ne pomeraju dok se ona u sredini slažu uz njih. Ovakvo rešenje za zastakljivanje velikih površina ne remeti ni postavljanje zavesa.

Klizni sistemi se proizvode od PVC profila, od aluminijuma ili od drveta, i od vrste materijala zavisi i njihova konačna cena. Aluminijumski profili se završno plastificiraju, a bez obzira na materijal od kog su izrađeni, profili mogu biti različitih boja, pa čak i da imitiraju dezen drveta. Ovakva klizna vrata se izrađuju po meri pa će zadovoljiti svačije potrebe i uslove. Ona mogu da zatvore čitave terase, a ne samo prostorije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar