Uređenje novog doma

Konačno ste se uselili u novi dom i jedva čekate da ga uredite po svojoj meri. Ali, ne žurite, pre nego što počnete da dekorišete, dizajneri savetuju da malo razmislite i obratite pažnju na sledeće stvari kako ne biste pogrešili jer će vam posle biti teže da menjate raspored, a verovatno će vas i mrzeti.

*Prirodno svetlo - Pre nego što rasporedite nameštaj, posmatrajte gde pada svetlo. Ako volite jutarnje sunce, u tom delu postavite sto i stolice kako biste uživali u kafi i doručku na svetlu. Ako volite da gledate TV popodne, pazite da garnitura i televizor budu orijentisani tako da sunčevi zraci ne "idu" direktno u ekran.

*Praktičnost - Možda vam se sviđa stan vaših prijatelja ili onaj koji ste videli u časopisu, ali ako budete želeli da "preslikate" enterijer koji vam se svideo, lako ćete upasti u problem. Važno je da dom uredite prema svojim potrebama, da vama boravak bude što komforniji. Ništa vam ne vredi dom kao iz novina ako u njemu ne možete da funkcionišete. I zato, razmislite kako živite, uspostavite prioritete. Ne moraju svi kuhinjski uređaji da idu u kuhinju, niti kancelarijski u radni prostor. Važno je i da li radite svakodnevno od kuće ili samo povremeno, da li vežbate...

*Gosti - Ako imate jednu slobodnu prostoriju, verovatno ste poželeli da je pretvorite u gostinsku sobu. Ali, ako vam gosti dolaze 3-4 puta godišnje, bolje je da tu sobu iskoristite kao radnu ili ostavu.

Savet plus: Kad krene raspakivanje, razmislite šta gde ide. U jednom trenutku ćete se verovatno umoriti i poželeti da neke stvari odložite u komodu dok im ne nađete bolje mesto, ali to se verovatno neće desiti, jer privremeno ima tendenciju da postane trajno. Zato, prikupite snagu i rasporedite sve odmah.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar