Jagodina u avgustu dobija tržni centar

Izgradnja šoping centra "Vivo" u Jagodini biće završena 15. juna, kako je i planirano, a objekat će biti otvoren krajem avgusta.

- Od 16. juna do 20. juna će se raditi tehnički pregled objekta, oformljena je komisija i očekujemo upotrebnu dozvolu u kratkom periodu posle tehničkog pregleda - izjavio je direktor kompanije "Vivo", Pavle Andrić.

On je objasnio da će useljenje zakupaca, njihove robe, prijem u rad zaposlenih i njihova obuka, trajati zaključno do polovine avgusta dok je kraj avgusta predviđen za otvaranje šoping centra.

Za 300 radnih mesta u novom tržnom centru prijavilo se 1.350 ljudi. Svi zakupci su dobili taj spisak sa prijavama i verovatno je da su neki prijavljeni sa zakupcima već obavili ili obavljaju razgovore, dodao je Andrić.

Andrić je dodao da "Vivo" šoping centar u Jagodini ima preko 30 zakupaca i da je više od 90 odsto površine izdato, a za ostatak se vode završni razgovori oko komercijalnih uslova zakupa.

- Dakle imamo kompletno izdat objekat i sada pregovaramo sa dva velika zakupca oko komercijalnih uslova, komercijalnih u smislu visine zakupa - rekao je Andrić.

Glavni radovi se sada izvode na uređenju prilaza, staza, parkirališta... Izgradnja "Vivo" šoping centra počela je 12. decembra prošle godine, a reč je o modernom ritejl parku sa 33 poznata brenda i parkingom od 360 mesta.

"Vivo" šoping centar je izgrađen u kompleksu Turističko sportskog centra na lokaciji površine 25.000 kvadratnih metara, a kompleks čine četiri zgrade, koje u smislu forme i osećaja predstavljaju jednu celinu, objasnio je Andrić.

Centralni plato je zamišljen kao gradski trg, gde će se u letnjem peripodu nalaziti bašte restorana, kafići, poslastičarnice, a u zimskom periodu dečje klizalište sa pratećim sadržajima.

Andrić je napomenuo da je "Vivo" šoping park, mesto za kupovinu i zabavu cele porodice, odnosno "novi koncept retail parkova".

- Za njegovu lokaciju izabrana je Jagodina koja je po svim parametrima grad budućnosti centralne Srbije, smeštena na Koridoru 10, od Beograda udaljena 130 kilometara, u centru Pomoravskog okruga koji broji više od 250.000 stanovnika - rekao je Andrić.

"Vivo" će biti u neposrednom okruženju najlepšeg dela Jagodine, koje se sastoji od Sportsko turističkog kompleksa Đurđevo brdo, Zoo vrta, Akva parka, Muzeja voštanih figura, Sportske hale, FK Jagodine, Hotela "Hill", a tu je planirana i izgradnja "Jagodinske banje".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar