Do kraja godine digitalni katastar nekretnina

Geodetski zavod će do kraja 2010. napraviti jedinstven digitalni katastar nekretnina u Srbiji, izjavio direktor tog zavoda Nenad Tesla na regionalnoj konferenciji o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u zemljišnoj administraciji.

On je kazao da su svi podaci katastra nekretnina dostupni na lokalnom nivou, a cilj je da se svima obezbedi dostupnost centralnom digitalnom registru.

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej kazao je da je modernizacija informaciono-komunikacionih sistema pitanje od ključnoj značaja za pružanje usluga i da će omogućiti transparentnost, efikasnost i dostupnost podataka o zemljištu.

On je kazao da dobar informacioni sistem omogućava pružanje sigurnih vlasničkih prava, masovnu procenu nekretnina i koordinaciju državnih institucija.

Geodetski zavod od 2004. realizuje projektat unapređenja katastra nekretnina i upisa prava u Srbiji, koji se delom finasira iz kredita Svetske banke. "Rezultati u poboljšanju katastra koje je Srbija postigla do sada su impresivni", ocenio je Grej.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar