Vojska prodaje zemljište na Limanu za tri stana i 388.000 evra

Odbornici Skupštine grada će u petak dati saglasnost na sporazum Ministarstva odbrane i Novog Sada o preuzimanju zemljišta u ulici Ive Andrića pored kasarne "Mornarice".

Grad će Vojsci Srbije za parcelu od preko hektara procenjenu na oko 500.000 evra dati tri stana, a ostatak od 388.000 evra platiti u više godišnjih rata.

Ovo će biti prvo preuzimanje zemljišta od Vojske Srbije u Novom Sadu i to posle skoro deset godina kako je država donela odluku da se oslobodi dela kasarni i zemljišta koji nisu potrebni vojsci. Za sada nije poznato šta će grad uraditi za ovim zemljištem koje je prema urbanističkim planovima predviđeno za javne i poslovne objekte.

S druge strane, pre nekoliko meseci je gradonačelnik Miloš Vučević izjavio da ima zainteresovanih za kupovinu baš ovog placa. Kako je tada naveo, jedna IT kompanija zainteresovana je da tu gradi svoje sedište.

U slučaju da grad planira da ovo zemljište ustupi nekom investitoru prvo će morati da se obavi upis u katastar, a potom i prodaja putem javnog oglasa.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar