Delta i Zekstra kupuju RK Boska

Parlament Republike Srpske (RS) prihvatio je vladinu odluku o prodaji državnog kapitala u robnoj kući Boska beogradskom konzorcijumu Delta-Zekstra.

Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković rekao je poslanicima da će kupac za 58,52 odsto državnog kapitala platiti tri miliona evra. Kupac će isto toliko investirati u robnu kuću, a preuzeo je i obavezu da zadrži sva 254 zaposlena.

Novi vlasnik trebalo bi da izmiri obaveze preduzeća prema zaposlenima u iznosu od 750 hiljada evra, kao i ostale obaveze preduzeća.

Kratkoročne obaveze robne kuće bile su krajem prošle godine 4,75 miliona evra, dok su obaveze prema Poreskoj upravi bile 2,5 miliona, a prema dobavljačima 630 hiljada evra.

Vlada RS je odluku o prodaji Boske konzorcijumu Delta-Zekstra donela 20. marta ove godine. Ta robna kuća je 2004. i 2005. dva puta bezuspešno nuđena na prodaju. Na poslednjem tenderu, Vlada Republike Srpske je odbacila ponudu švajcarskog ogranka kompanije Cepter vrednu 1,53 miliona evra.

Milka Forcan, potpredsednica Delta Holdinga, još prošle godine je izjavila da bi u slučaju kupovine Boske bio srušen postojeći objekat i na tom mestu napravljeno novo moderno zdanje.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar