Za poslovne kule traže novu lokaciju

Iako je u trci sa „MPC Propertis“ izgubila tri hektara zemljišta na Autokomandi, komapnija „Delta“ ne odustaje od izgradnje dve poslovne kule od 35 spratova. Ovaj projekat, kažu u „Delti“, biće realizovan, ali na nekoj drugoj lokaciji u Beogradu.

Gde će biti podignuti tornjevi, u „Delti” ovog puta nisu želeli da otkrivaju. Ova kompanija nedavno je javno iznela detalje projekta o gradnji novog poslovnog kompleksa na Autokomandi. Osim kula, na ovoj lokaciji „Delta” je planirala da podigne i najveći šoping mol na Balkanu. Za to je pre tri godine obezbedila i zemljište, kupovinom preduzeća „Autokomanda”. Preostala tri hektara, na kojima je trebalo da budu podignute kule, ova kompanija planirala je da kupi na tenderu, kako piše Blic.
- Ne odustajemo od svojih planova. Šoping mol će sigurno biti sagrađen na Autokomandi, a kule najverovatnije na drugoj lokaciji. To ćemo znati nakon što Komisija i zvanično potvrdi da je MPC pobedio - kažu u „Delti”, koja je na tenderu učestvovala pod imenom „Brajt star propertis”.
Na tenderu za davanje u zakup zemljišta na 99 godina na Autokomandi pobedila je kompanija MPC, koja je sa nešto više od 2,2 milijarde dinara bila prvoplasirani ponuđač. Ipak, ova pobeda biće ozvaničena tek kad Komisija u svom izveštaju objavi ko je na tenderu bio najbolji ponuđač.
- Komisija ima rok od 30 dana da sastavi izveštaj, nakon čega se on šalje gradonačelniku na potpis. Tek tada se može reći ko je pobedio na tenderu. To je uobičajena procedura - kaže Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju.
U kompaniji „MPC Propertis” su najavili da će na ova tri hektara zemljišta, koje se sastoji od tri parcele, izgraditi poslovni kompleks od ukupno 90.000 kvadrata. Radi se o parcelama različite veličine, na kojima bi trebalo da budu izgrađene tri poslovno - komercijalne celine, površina od oko 56.500, 18.000 i oko 6.000 kvadrata.
- Još nismo napravili projekat. Na njemu će raditi naši stručnjaci u naredna dva meseca. Izgradićemo poslovni kopleks, A klase - kažu u kompaniji „MPC Propertis”.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar