Crna Gora- Pasja jama prodata za 3,7 mil. evra

Lokalitet Pasja jama kod Svetog Stefana prodat je na javnoj licitaciji za 3,7 miliona evra ili po ceni od 305 evra za kvadratni metar zemlje.

Na javnoj licitaciji su bile tri parcele ukupne površine 1,5 hektara koje su u vlasništvu Opštine Budva, ali ponude su pristigle samo za dve parcele ukupne površine 1,2 hektara.

Ponude su dostavile tri kompanije, "LR Development", "Capital Estate" i "Best Montenegro Investment", a najveću ponudu od 305 evra po kvadratu dala je kompanija "Capital Estate".

Parcele se nalaze u okviru nekadašnjeg nudističkog kampa Crvena glavica, a ovlašćena komsija procenila je vrednost kvadratnog metra na 290 evra, kolika je bila početna licitaciona cena.

Firma "Capital Estate" koja je vlasnik oko 20 hiljada kvadrata zemlje na Crvenoj glavici, obratila se pre nešto više od mesec dana pismenim zahtevom gradonačelniku Budve Rajku Kuljači da od Opštine kupi tri parcele koje se nalaze unutar njihovog zemljišnog kompleksa na tom lokalitetu.

Ta firma planira da na tom lokalitetu izgradi elitni turistički kompleks zbog čega je potrebno da objedine svoje placeve i formiraju jedinstvenu urbanističku parcelu, navedeno je u pismenom zahtevu gradonačelniku Kuljači koji je potpisao direktor "Capital Estate" Dragan Lučić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar