Beograd obezbeđuje uslove za gradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je, najavljujući današnju (30.11.2018) sednicu Skupštine grada, da će se pred gradskim odbornicima naći i usvajanje urbanističkog plana kojim će biti omogućen početak izgradnje 1.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Vesić je podsetio da se u proseku na sednicama gradske skupštine usvaja desetak planova, kao i da je ukupna pokrivenost Beograda urbanističkim planovima oko 65 odsto.

– Bez urbanističkih planova nema izdavanja građevinskih dozvola i grad ne može da se razvija. Jednim od tih planova omogućićemo izgradnju oko 1.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti. Beograd je jedan od gradova u kojima će se ti stanovi graditi, a istovremeno smo sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za sledeću godinu planirali posao na kompletnoj infrastrukturi koji je vezan za taj projekat. Što se Grada Beograda tiče, Građevinska direkcija Srbije može da počne sa radovima na izgradnji stanova – poručio je Vesić.

Prema njegovim rečima, među odlukama koje će se danas naći pred odbornicima, jedna od najvažnijih tiče se promena u Gradskoj upravi, odnosno izmena, čiji je cilj da određeni sekretarijati budu efikasniji.

– Pripremamo se za izmenu Statuta grada, koja će uslediti do kraja godine i kojom će biti urađena značajna decentralizacija Grada Beograda, a istovremeno sa izmenom statuta biće usvojene i dopune Zakona o glavnom gradu. Time će sedam prigradskih opština dobiti veće nadležnosti, poput izdavanja građevinskih dozvola do 5.000 kvadratnih metara, legalizacije do 2.000 kvadratnih metara, kao i usvajanja sopstvenih planova detaljne regulacije, uz saglasnost Grada Beograda, ili osnivanja svojih preduzeća – rekao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da će 10 centralnih opština dobiti mogućnost izdavanja građevinskih dozvola do 1.500 kvadratnih metara, umesto sadašnjih 800, a kako je rekao, dobiće i mogućnost legalizacije objekata do 300 kvadratnih metara.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar