Kragujevac sprema lokaciju za gradnju 1.090 stanova za pripadnike službi bezbednosti

Skupština grada Kragujevca usvojila je odluku o izradi Plana detaljne regulacije (PDR) za Denino brdo gde bi trebalo da bude izgrađeno 1.090 jeftinih stanova u okviru projekta državne stanogradnje za pripadnike Vojske Srbije, policije i Bezbednosno-informativne agencije.

- Grad je hitno reagovao zbog toga što je bio u prilici da parcelu o nekih 20 hektara koja je u vlasništvu grada nameni za tu izgradnju. Prvobitnim planom ta parcela je bila planirana za jednu malu poslovnu zonu - kaže glavni urbanista Kragujevca, Aleksandar Nenković.

On dodaje da sada predstoji intenzivni rad na izradi planske dokumentacije kako bi mogle da budu izdate građevinske dozvole za te objekte, prenosi portal InfoKG.

Granica plana u Kragujevcu je određena ulicama Vladimira Rolovića, Belodrimskom, Šestog puka, Sime Markovića, Božidara Maslarića, Franša Deperea i Cvetnom ulicom.

- Kako bi se došlo do broja od potrebnih 1.090 stanova, potrebno je povećati spratnost tih objekata, a u okviru tog bloka imamo nameru da predvidimo jednu školsku ustanovu osnovnog obrazovanja i proširenje postojeće ustanove predškolskog obrazovanja - objasnio je Nenković.

Izrada plana poverena je JP Urbanizam Kragujevac.

Radovi bi trebalo da počnu u prvoj polovini ove godine. Stanovi će biti prosečne površine oko 60 metara kvadratnih, a prosečna cena kvadrata biće oko 500 EUR.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar