41.000 kuća u Nišu čeka papire – kako do ozakonjenja?

U postupku ozakonjenja u Nišu je 41.000 objekata, uglavnom izgrađenih u prigradskim i seoskim naseljima, kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

- Na području grada Niša popisali smo 38.000 nelegalno izgrađenih objekata, ali smo iz prošle godine imali još oko 3.000 objekata za koje su iz nekog razloga poništena rešenja o ozakonjenju, pa se dorađuju - rekao je Miroljub Stanković iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

On je kazao da Sekretarijat za inspekcijske poslove trenutno radi na rešenjima koja će dostaviti građanima i Sekretarijatu za planiranje i izgradnju.

Kako je naveo, Sekretarijat za planiranje i izgradnju obavestiće vlasnike objekata šta od dokumentacije treba da dostave da bi završili proces ozakonjenja, a građani će dokumentaciju dostavljati tom Sekretarijatu.

Prema njegovim rečima, ozakonjenje predstoji manjem broju objekata u centru Niša, jer je najveći broj objekata u tom delu grada već legalizovan.

- Periferija i sela su ranije bila totalno zapostavljena. Proces legalizacije tretiran je kao gradski proces, pa sela nisu imala ni jedan jedini zahtev za legalizaciju - rekao je Stanković.

Na seskom području, dodao je, izuzetak su bili vikend objekti za koje su vlasnici prethodnih godina samoinicijativno podnosili zahteve za legalizaciju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar