Zvanično

Građanima koji do kraja godine plate troškove legalizacije u celom iznosu omogućen popust od 50 odsto

Umesto 700.000 dinara, koliko je trebalo da košta legalizacija kuće od 100 kvadrata u Resniku, po novom cenovniku svota će biti upola manja!

Beograđanima koji do kraja godine plate troškove legalizacije u celom iznosu omogućen je popust od 50 odsto, dok je onima koji plaćaju na rate rok otplate produžen na 60 meseci.

Usvojivši izmene i dopune Odluke o merilima za utvrđivanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, predstavnici vladajuće većine u gradskom parlamentu najavili su i da će uvođenjem ovih pogodnosti, takozvanih dodatnih, biti omogućena brža, efikasnija i jeftinija legalizacija.

Istina, popusti ne važe za ekstra zonu, prvu i onu specifičnih namena, jer su to najskuplje lokacije u glavnom gradu. Kako je istakao Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada, “za bespravne graditelje u ekstra zoni nema privilegija”.

- Pored postojeće zakonske odredbe da se na naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta za porodične stambene objekte i stanove do 100 kvadratnih metara odobrava popust od 60 odsto, omogućili smo svim Beograđanima koji naknadu za legalizaciju plate jednokratno da dobiju dodatni popust od 50 odsto. Svima onima koji nisu u mogućnosti da naknadu plate odjednom omogućili smo da je izmire u 60 mesečnih rata, dok su do sada mogli da je plate u roku od 36 meseci - kaže Antić.

Građanima koji su izgradili stambene objekte do 300 kvadratnih metara odobren je popust od 50 odsto, posle čega mogu da ostvare sve druge popuste - dodatnih 50 odsto ako plate odjednom, ili na 60 mesečnih rata.
Popust na plaćanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta važiće do 31. decembra, dok je do sada bilo predviđeno da važi do 1. marta.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar