Za mesec dana izdato 58 građevinskih dozvola

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je za mesec dana izdato 58 građevinskih dozvola, da će rezultati biti još bolji od narednog meseca i da će u aprilu građevinsku dozvolu dobiti i "Ikea".

Mihajlović je rekla da u istom periodu prošle godine izdato šest građevinskih dozvola i da je tek počela primena zakona o planiranju i izgradnji.

Potrpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je rekla da očekuje da najveći broj građevinskih dozvola bude izdat tek za oko mesec dana i da su se najbolje pripremili Beograd, Niš, Šabac i Loznica.

Mihajlović je potvrdila da će od 1. januara 2016. godine biti moguće elektronsko izdavanje građevinskih dozvola.Ona je ukazala da je u radu prethodnih ministarstava postojao javašluk, zbog čega Srbija nema koridore 10 i 11, ni legalizovane objekte.

Mihajlović je rekla da je "Mrkonjić izgradio put od 12 i po kilometara koji se gradio pet godina koji ide iz njive u njivu" i dodala da to ne sme da se desi nijednom građevincu, naročito ne ministru.

"Planirala sam zaista da sve ono što su oni do sada radili, predam nadležnim organima", najavila je Mihajlović.

Ona je ukazala da u oblasti železnica, koridora i puteva postoji problem prilikom dogovora o mnogim međunarodnim zajmovima, gde država učini sve, a da do tog trenutka ne zna ni da li ima projekat, zbog čega se izgubi praktično tri-četiri godine dok počne eksploatacija kredita.

Govoreći o vazdušnom saobraćaju, Mihajlović je najavila da je plan da do kraja ove godine bude određeno kada će biti letovi za Ameriku i koje su destinacije i da li je to Njujork ili neki drugi grad i da se razgovara sa "Er Srbijom".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar