U planu izgradnja stambenog kompleksa u bloku 60 na Novom Beogradu

Do kraja ove godine mogla bi da počne izgradnja još jednog višenamenskog kompleksa u bloku 60 na Novom Beogradu. Ovaj blok nalazi se prekoputa nekadasnjeg IMT-a u Tošinom bunaru, a obuhvata prostor između Tošinog bunara i Ulice Partizanske avijacije, uključujući lesni odsek sa delom stambenog naselja na Bežanijskoj kosi. Novi projekat nalaziće se na nižem delu uz Tošin bunar, na prostoru nekadašnje fabrike MINEL Elvo, pa se i novo naselje asocijativno zove „Novi Minel”. Čitav industrijski deo Novog Beograda ubrzano menja namenu, a u narednom periodu očekuje se početak realizacije nekoliko rezidencijalnih projekata. U godinama koje dolaze ovo će biti najaktivnija zona stanogradnje na Novom Beogradu, a planirano je podizanje na hiljade novih stambenih jedinica.

U-planu-izgradnja-stambenog-kompleksa-u-bloku-60-0801

„Novi Minel” zamišljen je kao kompleks kombinovane namene, sa stambenim delom od preko 550 stambenih jedinica i izdvojenim poslovno-komercijalnim blokom. Ukupna površina nadzemnog dela kompleksa iznosi 120.000m², sa dodatnih 30.000m² u podzemnim garažama kapaciteta preko 1000 parking mesta. Kompleks će činiti tri slobodnostojeća objekta, od čega su dva stambene namene, a jedan kao hotel i kancelarijski prostor. Stambeni objekti nalaziće se u delu parcele ka lesnom odseku, dok bi se poslovno-hotelsko krilo nalazio uz Ulicu Tošin Bunar. Projekat predviđa izgradnju 5 stambenih lamela (2Po+Pr+6+Ps) sa stanovima praktično svih struktura, a stanarima će u komercijalnom prizemlju biti dostupni razni sadržaji poput vrtića, igraonice, uslužnih i prodajnih lokala itd.

Komercijalno-poslovni blok bio bi građen u drugoj fazi, obuhvatajući hotel i kancelarijski prostor kao dominantne funkcije. U okviru hotela su najavljeni bazen sa spa centrom, ugostiteljski lokali i rekreacija, a objekat će posedovati i unutrašnje dvorište sa uređenim platoom i zelenilom. Kancelarijski deo ovog bloka akcentovan je drugačijom fasadom ka Tošinom bunaru, u duhu ugaonih objekata, sa nezavisnim ulazom i pristupom garaži, kao i komplementarnim komercijalnim sadžajima.

Projekat „Novi Minel" je trenutno u proceduri prikupljanja potrebne dokumentacije za građevinsku dozvolu, a investitor je novosadska kompanija Galens Invest.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar