Sve veći broj građana traži zajmovi za adaptaciju

Do kraja maja važi specijalna ponuda Meridijan banke za građane Srbije zainteresovane za kupovinu stana ­ kamatna stopa od 1,5 odsto.

Iako, čini se, stambeni krediti zbog skupih rata još nisu povoljni za veliki broj građana, kojima je naophodan krov nad glavom, činjenica je da su se nametnuli kao jedno od rešenja, posebno za mlade koji stvaraju porodicu. Statistički podaci govore da se broj stambenih kredita iz godine u godinu povećava. U vezi sa tim i banke se trude da imaju sve bolju i raznovrsniju ponudu stambenih kredita. Banke određuju kamate rukovodeći se kretanjima na tržištu novca i domaćem finansijskom tržištu. One zavise i od visine referentne kamatne stope koju određuje Narodna banka Srbije, koja je takođe promenljiva kategorija. Primetan je i trend da banke sve češće iskazuju visinu kamatne stope vezujući je za visinu tromesečnog ili šestomesečnog euribora.

Jedna od banaka koja nudi pogodnosti građanima kojima su neophodni krediti je i Meridian bank Credit Agricole group. Raznovrsnost ponude proizvoda i usluga, uz primenu inovacija i trendova iz svetskih bankarskih tokova, na raspolaganju je građanima u rasprostranjenoj mreži filijala širom Srbije.

­ Svim građanima koji imaju između 23 i 65 godina starosti i zaposleni su na neodređeno vreme, najmanje šest meseci kod trenutnog poslodavca, predlažemo da odaberu neku od brojnih i raznovrsnih mogućnost korišćenja stambenih kredita. Istraživali smo potrebe građana koji su se odlučili da obezbede stan uz pomoć kredita. Rezultati ukazuju na to da mnogi od njih imaju potrebu i za adaptacijom stambenog prostora, ali nemaju dovoljno novčanih sredstava ­ kaže Živorad Milanović, direktor sektora za stambene kredite Meridijan banke.

Ukoliko se klijent opredeli za stambeni kredit, a neophodna mu je i finansijska pomoć za adaptaciju stambenog prostora, u Meridijan banci postoji mogućnost istovremenog uzimanja stambenog kredita i kredita za rekonstrukciju i tu mogućnost mogu da iskoriste svi zainteresovani koji imaju dovoljnu kreditnu sposobnost. Da bi se povećala kreditna sposobnost klijenta, moguće je imati i sadužnika koji može biti član porodice ili osoba koja živi u zajednici sa nosiocem kredita.

­ Trudimo se da ponudimo prihvatljive kreditne uslove svim klijentima. Za sve zainteresovane građane pripremili smo specijalnu ponudu koja važi do kraja maja 2008. godine. Ova ponuda, između ostalog, obuhvata veoma povoljnu kamatnu stopu u iznosu od 1,5 odsto plus šestomesečni euribor. Pored toga, banka ima razvijenu saradnju sa agencijama za promet nekretnina, tako da klijenti koji dođu da uzmu kredit, istovremeno mogu i da dobiju informacije o aktuelnoj situaciji na tržištu nekretnina i važećoj ponudi stanova na odabranoj lokaciji ­ naglašava Živorad Milanović, prvi čovek za stambene kredite u Meridijan banci, i dodaje:

­ Ponuda je maksimalno prilagođena potrebama klijenata, tako da postoji i mogućnost korišćenja stambenog kredita bez depozita i učešća, pod uslovom da zajam bude obezbeđen hipotekom koja je minimalno 30 odsto vrednija od iznosa kredita. Banka ima potpisan sporazum sa Nacionalnom korporacijom za osiguranje stambenih kredita, tako da u ponudu ubraja i pozajmice sa subvencijom države.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar