Subvencije države: Biće para za 1.700 stambenih kredita

Ministarstvo finansija obezbedilo je sredstva za nesmetano poslovanje Nacionalne korporacije za subvencionisanje stambenih kredita u narednoj godini

Ove godine iz budžeta je za subvencionisanje stambenih kredita izdvojeno milijardu dinara, i tim novcem planirano je da se odobri blizu 1.700 kredita, što odgovara očekivanom broju kredita u ovoj godini, saopštila su danas ministarstva finansija i privrede.
Ministarstvo finansija obezbedilo je sredstva za nesmetano poslovanje Nacionalne korporacije za subvencionisanje stambenih kredita (NKOSK) i u narednoj godini.

Kako se dosadašnji rad NKOSK-a obavljao pod nadležnošću Ministarstva finansija i privrede, sa razdvajanjem ministarstava došlo je do podele nadležnosti među njima. Zato su dva ministarstva, s obzirom na to da su sredstva, kako za ovu, tako i za narednu godinu obezbeđena, apelovala na sve zainteresovane strane za strpljenje i razumevanje i uveravaju da će sve tehničke poteškoće biti što pre otklonjene.

Proces sukcesije među ministarstvima i definitivna podela nadležnosti po svim tačkama kada je reč o poslovanju NKOSK-a biće završeni u najkraćem mogućem roku, navedeno je u saopštenju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar