Stambeni krediti za nerezidente

Rajfajzen banka je u svoju kreditnu ponudu stanovništvu uvela i stambene kredite namenjene nerezidentima.

Krediti su osigurani kod Nacionalne korporacije u iznosu do 200 hiljada evra, odnosno 330 hiljada švajcarskih franaka, sa rokom otplate od 72 do 360 meseci.

Tako će banka državljanima Srbije koji imaju boravak u inostranstvu duži od godinu dana ili stranim državljanima koji na osnovu dozvole za boravak, odnosno radne vize borave u Srbiji kraće od godinu dana, pružiti mogućnost dobijanja kredita za kupovinu stambenog objekta u našoj zemlji, saopštila je ta banka.

Nominalna kamatna stopa za kredite na bazi učešća je 7,55 odsto za one koji se zadužuju u evrima i 5,75 odsto na kredite uzete u švajcarskim francima, dok je za kredite uzete na bazi depozita nominalna kamatna stopa 7,15 odsto za one koji se zadužuju u evrima i 5,50 odsto za one koji se zadužuju u švajcarskim francima.

Efektivna kamatna stopa za ovaj kredit se kreće od 8,18 odsto za model kredita indeksiran u evrima, odnosno od 6,28 odsto za kredit indeksiran u švajcarskim francima. Toj grupi građana banka je svoju ponudu obogatila i uvođenjem kredita za adaptaciju i rekonstrukciju stambenih objekata za nerezidente, koji je osiguran kod Nacionalne korporacije.

Taj kredit se odobrava u iznosu do 100 hiljada evra odnosno do 165 hiljada švajcarskih franaka, sa rokom otplate do 180 meseci, nominalnom kamatnom stopom od 8,55 odsto za kredite na bazi učešća u evrima i 6,75 odsto za kredite na bazi učešća u švajcarskim francima.

Za one koji podižu kredit na bazi depozita nominalna kamatna stopa je 8,15 odsto za kredite u evrima i 6,50 odsto za kredite u švajcarskim francima, a efektivna kamatna stopa za taj kredit se kreće od 9,43 odsto za model indeksiran u evrima, odnosno od 7,55 odsto ako je indeksiran u švajcarskim francima.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Stambeni krediti za nerezidente”

  1. doder zorica says:

    drzavljanin sam srbije i radim u spaniji.interesujeme sta mi treba od papira da bi mogla podici kredit od 30000 eur. i da li mogu da ga podignem.

Ostavi komentar