Sredili zgradu u BG – kvadrat skuplji 300 EUR

Zamislite zgradu u koju se ulazi na otisak prsta, zidovi su joj moderno okrečeni, a u njoj su biblioteka, prostorija za druženje i na krovu solitera - bioskop.

Hodnici čisti i osvetljeni led sijalicama, zidove krase slike, liftovi kao da su tek izašli iz fabrike, a sva dešavanja u neboderu mogu u stanovima da se prate preko video-nadzora. U slučaju nestanka struje, imaju i agregat.

U Beogradu postoji takva zgrada. Oko 500 žitelja sa ponosom govori da žive u Bulevaru despota Stefana 68b. Iako mnogobrojan, komšiluk je složan, pišu Večernje novosti.

Pre tri godine, vlasnici 156 stanova dobili su prestižnu nagradu "Gradskog stambenog" zato što imaju najlepši ulaz u prestonici. Posetio ih je i gradski menadžer Goran Vesić, koji je ovaj soliter uzeo kao primer toga kako treba da budu uređene sve zgrade.

“Zakon o stanovanju koji je inicirao grad Beograd predviđa obaveznost organizovanja skupštine stanara, uvođenje upravnika zgrada, a onima koji to ne urade lokalna samouprava će dodeliti prinudnog upravnika”, rekao je Vesić.

Vesić je ukazao na to da je u ovoj zgradi kvadrat stana skuplji za čak 300 evra u odnosu na scenu kvadrata u susednom soliteru.

Predsednica Skupštine stanara Biljana Vukosavljević pozvala je gradske čelnike da reše pitanje desetak praznih lokala u vlasništvu grada, koji se nalaze oko njihove zgrade. Stanari predlažu da se tu otvore ateljei za mlade umetnike, kao i klubovi za penzionere.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar