Socijalni stanovi u Nišu biće gotovi za 2 meseca

Posle skoro 3 godine i probijenih rokova socijalni stanovi u Nišu, u Ulici Majakovskog, privode se kraju, a prema najavama gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, sve bi trebalo da bude završeno za 2 meseca kada se očekuje i useljenje prvih stanara.

Nišlijama koji bi da žive u stanovima koje su zajedničkim parama gradili grad Niš i Srbija, trebaće 643 evra po kvadratu, kolika je cena bez PDV-a. Nadležni pojašnjavaju da će svima koji kupe stanove novac od PDV-a biti vraćen, jer je reč o socijalnim stanovima, a i to bi trebalo da bude kupovina prvog stana.

Izgrađene su 2 lamele sa ukupno 70 stanova, od čega će 52 biti na prodaju, dok je 18 planirano za iznajmljivanje.

U toku su radovi na parternom uređenju, radi se na prilazima zgradi, dvorištu i parkinzima, a nakon toga trebalo bi da bude raspisan i oglas za prodaju.

Iz Grada najavljuju da će na ovoj lokaciji u narednim godinama biti izgrađene još tri lamele sa socijlanim stanovima, a trebalo bi da se realizuje i državni projekat “Stan po meri”. Ti stanovi bi trebalo, kako je rekao gradonačelnik Niša, da se grade na Ledenoj steni.

Podsetimo, izgradnja stanova u Ulici Majakovskog počela je 2014. godine, a na tenderu je najbolju ponudu dala “Tončev gradnja” iz Surdulice, a čitav projekat vodi Gradska stambena agencija. U jednom trenutku radovi su zastali zbog, kako su rekli u “Tončev gradnji”, lošeg tendera, a kasnilo se i sa plaćanjem.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar