Sačuvajte nameštaj od sunca

Unutrašnjost stana morate dobro da zaštitite tokom vrelih letnjih meseci. Teške zavese su u stvari najbolja zaštita od sunčevih zraka jer su guste i veoma dobro štite vaš nameštaj ili slike od sunca.

Baš kao i naše telo, tako i unutrašnjost stana zahteva zaštitu od jakih sunčevih zraka. Jako sunce će vam izbledeti tepih i druge tkanine, lakovani nameštaj ali i uništiti umetničke slike, ukoliko sunčevi zraci dugo i direktno padaju na njih.

Zbog toga je neophodno postaviti određenu zaštitu na prozore, poput zavesa ili paravana. Mnogi na prozore stavljaju teške zavese ali kao ukras i drže ih “sa strane” kako bi prostoriji dale lepši izgled. Ukoliko ne možete da ih preko dana razvučete preko prozora, onda vam ništa ne vrede, jer neće sačuvati vaše stvari.

Teške zavese su u stvari najbolja zaštita od sunčevih zraka jer su guste i veoma dobro štite vaš nameštaj ili slike od sunca. Zato nije loše imati ih u stanu i koristiti ih bar u kombinaciji sa providnim zavesama.

Providne zavese povećavaju vašu privatnost i zaštitu od sunca. Postavite ih na posebnu garnišnu kako biste mogli da ih kombinujete sa paravanima i teškim zavesama. Po potrebi, providne zavese možete da sklonite sa prozora, a ostavite samo paravan ili tešku zavesu.

Još jedan način je da postavite panelne zavese. One propuštaju svetlost a tokom najvrelijih delova dana, kada je i sunce najjače, možete ih zatvoriti a da u prostoriji i dalje bude svetlo.

Druga opcija su venecijaneri, roletne. Imajte na umu da će prostorija u ovom slučaju biti u potpunosti u mraku. Roletne su i dobar toplotni izolator pa ćete njihovom upotrebom spustiti temperaturu u sobi. Sličnu ulogu će imati i rimske zavese, bambus.

Preporučujemo i zaštitnu foliju koja se postavlja preko stakla. Ona blokira 99 odsto UV zraka i 80 odsto toplote.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar