Rezultati konkursa za kuće na selu u maju

Mladi parovi koji ispune uslove konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuće na selu, u svoje domove mogli da se se usele u maju 2015. godine. Naime, sredinom novembra pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima i vanbračnim partnerima na teritoriji Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Po rečima direktorke Zavoda Vesne Šijački, interesovanje za ovaj konkurs je veliko, a službe te institucije svakodnevno odgovaraju na pitanja zainteresovanih.

Ona je objasnila da je ovo jedan od modela povratka na selo, podsticanja ruralnog razvoja i oživljavanja vojvođanskih sela.

"Jedan od ciljeva konkursa je da žene budu suvlasnice kuća i da se na taj način ekonomski osnažuju", istakla je Šijački.

Na pitanje da li se za kuće na selu više interesuju mladi iz gradova ili sela, direktorka pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova ukazala je da je interesovanje podjednako, jer u selima takođe mnogi bračni parovi stanuju kao podstanari.

"Interesovanje još uvek traje, malo smanjenim intenzitetom, ali i dalje je svakodnevno veliki broj poziva telefonom i pitanja u vezi uslova i dokumentacije koju treba da prikupe", dodala je Šijački.

Po njenim rečima, nedoumice su u vezi sa dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjavanje uslova konkursa, vanbračne zajednice, neposedovanja nepokretnosti i njihovog pronalaženja.

Rok za prijave na konkurs je sredina januara, a pravilnikom je regulisan rok od 90 dana za rad komisije i formiranje rang liste.

Direktorka pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova ocenila je da je maj sledeće godine optimalan rok za saopštavanje rezultata.

Ona je dodala i da je pokrajinskim budžetom za 2015. godinu, koji je usvojen pre tri dana, takođe predviđen konkurs za odobravanje bespovratnih sredstava bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar