Raste Central Garden

Nakon pripremih radova u januaru je započeta izgradnja kompleksa “Central Garden”, tačnije dva objekta prve faze na uglu Ulice Stanoja Glavaša i Dalmatinske.

Radi se o stambenom kompleksu, sa svim pogodnostima modernog koncepta na lokaciji centralne gradske zone.

Na građevinskoj parceli biće fazno izgrađeno oko 100.000 kvadrata bruto stambenog i poslovnog prostora. Projekat je zamišljen kao kondominijum, sa planiranih 500 stambenih jedinica i poslovnom kulom od 16.000 kvadrata. Pored toga, prizemlje kompleksa biće opremljeno za razne uslužne i komercijalne sadržaje koji će upotpunjavati funkcije kvarta.

Početkom godine započeta je prva faza gradnje i ona podrazumeva dve stambene zgrade sa 89 stanova i podzemnom garažom sa 94 parking mesta. Objekti prve faze projektovani su sa 7 spratova (Pr+6+Ps) i dve podzemne etaže, gde je pod zemljom dvospratna garaža, na prizemlju su komercijalni sadržaji, dok će na spratovima biti stanovi različitih struktura i organizacije. U tom smislu, ponuda sadrži raspon struktura od jednosobnih do petosobnih stanova. Stanovi su organizovani po sistemu maksimizacije korisnog prostora, a kupcima će biti omogućen i izbor određenih završnih radova na enterijeru. U okviru kondominujuma biće na raspolaganju i privatni park atrujumskog tipa na 2.600 kvadrata - samo za stanare kompleksa, ali i ostali sadržaji poput obezbeđjenja, recepcije, teretane itd.

Radovi se trenutno izvode ispred planiranih rokova, i to na delu drugog sprata i završetku prvog sprata. U okviru dve podzemne etaže završavaju se radovi na opremanju buduće garaže sa neophodnom ventilacijom i pratećim elektro tehničkim sistemima. Završetak prve faze najavljen je za mart 2016. godine, međutim faze će se preklapati, a ceo kompleks biće završen u narednih 5 godina. U drugoj fazi planirane su još dve stambene zgrade u nastavku ulica Stanoja Glavaša i Kneza Danila.

Projekat je udružena inicijativa kompanija AFI Europe i Shikun & Binui Group, etabliranih investitora sa projektima širom sveta, dok je ekskluzivni zastupnik prodaje CBRE Srbija vodeća konsultantska kuća za nekretnine.

Vrednost investicije se procenjuje na 120 miliona evra, a glavni izvođač je domaće preduzeće Exing B&P. Zainteresovani kupci u prodajnoj kancelariji na gradilištu imaju na raspaloganju i izložbeni stan, gde mogu da se upoznaju sa karakteristikama enterijera, izborom završnih radova i ostalim detaljima ponude.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar