Prodaja stanova i dalje slaba u Novom Sadu

I pored pada cene stanova, prodaja nekretnina u gradu još uvek je slaba, kažu u agencijama za nekretnine, uz napomenu da su cene stanova su od početka godine niže u proseku za oko 20 odsto, tako da je prosečna cena kvadrata u izgradnji od oko 800 do 1.000 evra. zgrada Od početka godine prodaja se ipak poboljšala, rekao nam je Nikola Cvejić iz agencije "Milenijum".

"U odnosu na januar i februar, prodaja se 'popravila'. Cene stanova u izgradnji jesu pale, pa se kod nas mogu naći stanovi u izgradnji po ceni od 850 do 1.050 evra po kvadratu, ali zato cena useljivih stanova u centru nije pala. Da bi se još više poboljšala prodaja, neki investitori bi morali da koriguju cene", kaže on.

Da su stanovi počeli ponovo da se kupuju, potvrđuje i Verona Miler iz agencije "021". "Krajem novembra, u toku decembra i januara, prodaja stanova je skoro u potpunosti stala. Ali polovinom februara i početkom marta, za nijansu se poboljšala situacija, a sad se oseća da je polako krenula prodaja. Uglavnom se prodaju stanovi koji imaju malu cenu, i koji su prihvatljivi za kupce", ističe ona.

Prema njenim rečima, kupcima je trenutno sve bitnija cena stanova, dok lokaciju stavljaju na drugo mesto.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

2 komentara na “Prodaja stanova i dalje slaba u Novom Sadu”

  1. Marko says:

    Ova situacija uopšte nije za čuđenje. Ekonomska situacija u zemlji, loša kupovna moć ljudi, nezaposlenost, a pri tome hiperizgradnja, gradilišta na sve strane, izgradnja novih bulevara, uticali su na poplavu stanovima u Novom Sadu. Postavlja se pitanje ko će da živi u svim tim silnim stanovima, ako populacija ovog grada a i drugih uopšte ne raste. Ni studenata više nema kao što je bilo, žale se stariji stanovnici grada.

  2. sasa says:

    Slabija kupovna moc nekretnina je posledica lose ekonomske situacije i pada proizvodnje mnogih potencijalnih firmi koje bi sada brojale na 1000 zaposlenih a samim tim bi se i ekonomski krug zatvarao. Nije u pitanju cena nekretnina vec mali licni dohodci koji su i kao takvi nesigurni.

Ostavi komentar