Povoljni stambeni krediti za vojsku

Ministarstvo odbrane i Sosijete ženeral banka sklopili su danas ugovor o dugoročnom stambenom kreditiranju kojim će biti rešeno stambeno pitanje oficira i podoficira Vojske Srbije Ugovor o novom programu subvencija za pripadnike Vojske Srbije, u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, potpisali su ministar odbrane Bratislav Gašić i predsednik Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Frederik Kuen.

Konstatujući da gde postoji volja, ne izostaju rezultati, Gašić je istakao da je potpisivanje tog ugovora važan potez u rešavanju stambenog pitanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

"Odlukom da se pripadnicima Vojske i Ministarstva odbrane ponudi najniža kamatna stopa, Sosijete ženeral banka nas je podržla na jednom od naših najvažnijih zadataka-nastavljamo da stvaramo bolje uslove za rad i da obezbeđujemo veću materijalnu sigurnost za pripadnike Vojske Srbije," poručio je Gašić.

On je istakao da se stalno smanjuje broj onih koji čekaju na rešenje stambenog pitanja u sistemu odbrane i ocenio da je odličan rezultat, kada je reč o tome.

"On mora da bude još mnogo bolji i zbog toga nam je veoma važna podrška jedne ovakve eminentne banke", rekao je Gašić i dodao da očekuje da će i ostale banke slediti taj primer.

Naši pripadnici koji rade na očuvanju mira ovim ugovorom su, kako je zaključio ministar, korak bliže i pronalaženju mira i u svom domu.

Programom dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnika pod povoljnijim uslovima stambeno pitanje do sada je rešilo 1.783 oficira i podoficira Vojske Srbije.

Kako je objašnjeno taj program nudi najnižu kamatnu stopu na tržištu za deo kredita koji finansira poslovna banka, odnosno maksimalno 3,5 odsto uz šestomesečni euribor.

Odobravanje kredita dozvoljeno je i bez učešća korisnika, ne postoji starosna granica u trenutku podnošenja zahteva, a otplata kredita traje do 70. godine korisnika.

Pripadnici Vojske Srbije imaće i pogodnost brze obrade dokumentacije, kao i to da nepokretnost koju budu kupovali neće morati da bude novoizgrađena.

Kako bi obezbedili što stabilnije izvore sredstava za finansiranje stambenih potreba svojih pripadnika Ministarstvo odbrane je 2014. osnovalo Budžetski fond za finansiranje stambenih potreba svojih zaposlenih iz kojeg se obezbeđuju sredstva za deo kredita u visini od 14 do 25 odsto vrednosti kredita, koje profesionalni vojnik vraća posle otplate kredita banci, poslednjih pet godina, s kamatnom stopom od 0,1 odsto na godišnjem nivou.

Ove godine, kako je objašnjeno u Ministarstvu odbrane, za te namene obezbeđeno je 500 miliona dinara, a Sosijete ženeral banka je jedina i prva banka koja se odazala pozivu Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita da zaključi ugovor za realizaciju programa dugoročnog stambenog kreditiranja za 2015.

Od ukupno 1.783 vojnika koji su stambeno pitanje rešili kroz taj program od 2008. do 2014. njih 1.214, odnosno 68 odsto, stambeni kredit podiglo je kod Sosijete ženeral banke.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar