POMOĆ I ZA „DIVLJE“ OBJEKTE

Niko od 17.000 Kraljevčana koji su živeli u nelegalno podignutim kućama ne treba da brine da će ostati bez krova nad glavom

Niko od 17.000 Kraljevčana koji su živeli u nelegalno podignutim kućama koje su oštećene u zemljotresu ne treba da brine da će ostati bez krova nad glavom. Pomoć u građevinskom materijalu svima je deljena bez razlike, dok će svi građani čije kuće ne mogu da se poprave dobiti krov nad glavom, obećava gradonačelnik Kraljeva i šef Kriznog štaba Ljubiša Simović.

- Naša preokupacija sada nije legalizacija nelegalnih objekata, već da svima obezbedimo krov nad glavom. Do sada smo delili samo građevinski materijal za saniranje krova, crep i građu, i to su dobili svi kojima je to bilo potrebno. Do nedelje bi trebalo da sve kuće budu pokrivene, kao što smo i obećali - kaže Simović i nastavlja:

- Na sastanku Kriznog štaba kome su prisustvovali premijer Mirko Cvetković i ministar Milan Marković dogovoreno je da će od ponedeljka početi sa radom Komisija za procenu štete i postavljanje montažnih kuća građanima čije su kuće za rušenje, kao i sanacija oštećenih objekata. Boriću se da svi koji su izgubili kuće ili su im oštećene dobiju krov nad glavom i odštetu, bez obzira da li su imali dokumentaciju ili su gradili nelegalno, jer su za nas svi građani jednaki - ističe Simović i dodaje da je u Kraljevu podneto 17.000 zahteva za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar