Ove godine grad izdao građevinske dozvole za više od 750.000 kvadrata

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić položio je danas (20.09.2018) zajedno sa direktorom kompanije MPC Properties Ingom Nisenom, kamen temeljac za 45 miliona evra vrednu buduću zgradu poslovnog objekta „Navigator Business Centar 2” u Ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

– Sa današnjim danom Grad Beograd je u 2018. godini izdao građevinskih dozvola za ukupno 750.000 kvadrata, a lokacijskih uslova za oko dva miliona kvadrata, što je apsolutni rekord poslednjih nekoliko decenija. U ovom trenutku izdali smo za 50 građevinskih dozvola i između 150 i 200 lokacijskih uslova više nego prethodne godine. To govori da se u Beogradu gradi, da je naš grad i dalje privlačan za investicije i da smo na pravom putu kada je u pitanju izgradnja grada. Da bi se investicije brže realizovale doneli smo i odluku da svaka investicija preko 50 miliona evra ima pravo na posebnu grupu u gradu koja će pomoći da se rešavaju svi problemi, a svi investitori koji ulažu preko deset miliona evra imaju pravo na posebnu proceduru i pomoć grada. Na taj način želimo da pomognemo investitorima da reše probleme na koje nailaze prilikom realizacije svoje investicije – kazao je Vesić.

On se zahvalio kompaniji MPC Properties na investiranju i istakao da to što se ušlo u drugu fazu izgradnje znači da se radi o uspešnoj kompaniji koja ima interes da gradi u Beogradu.

„Navigator Business Centar 2“ je moderna i održiva poslovna zgrada A klase, koja se sastoji od podzemne garaže na 3 nivoa kapaciteta 500 parking mesta, prizemlja i 8 spratova, a koja je projektovana i gradi se u skladu sa LEED standardima zelene gradnje.

Lociran u središtu poslovnog dela grada, uz odličnu povezanost sa ključnim gradskim lokacijama i na samo 15 minuta od aerodroma Nikola Tesla, „Navigator Business Centar 2“ prostiraće se na ukupnoj površini od 50.000 kvadratnih metara, od koji će 27.000 biti namenjeno izdavanju. Sam naziv objekata ukazuje da se radi o drugoj fazi postojećeg poslovnog kompleksa „Navigator Business Centra“ koji već predstavlja atraktivnu biznis destinaciju u gradu i koji se već izdvojio svojom lokacijom, autentičnom arhitekturom i modernim konceptom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar