Najjeftinija vila u kompleksu “Luštica Bay” košta 2,2 mil EUR – Garsonjere “već” od 100.000 EUR

Na do sada netaknutoj obali zaliva Trašte, u Krtolima kod Tivta, na crnogorskom primorju, gradi se novi turistički grad "Luštica Bay". Projekat vredan 1,1 mlrd USD realizuje se na prostoru nekadašnjeg vojnog kompleksa i ujedno predstavlja jedan od najvećih "eco-friendly" projekata u Crnoj Gori.

Novi grad na crnogorskom delu Jadrana prostire se na oko sedam miliona kvadrata, od čega će biti izgrađeno samo oko 10% te ukupne površine, a imaće sedam hotela, dve marine, golf teren, rezidencijalne objekte, gradsko jezgro sa neophodnim sadržajima poput škola, medicinske ustanove, policijske i vatrogasne stanice, kao i poljoprivredna dobra.

U kompaniji "Luštica Bay" navode da je u projekat do sada investirano oko 80 mil EUR, a da će u razvoj projekta u narednih 18 meseci biti uloženo oko 100 miliona, čime će investicija porasti na 180 mil EUR, odnosno nešto više od 10% od procenjene vrednosti projekta.

Do sada je izgrađeno 10 rezidencijalnih zgrada sa 70 apartmana i pripadajućom infrastrukturom, kao i solarnim kolektorima i malim postrojenjem za preradu otpadnih voda koje opslužuje prve stambene blokove. Izgrađena su dva mala bazena, a nasipanjem kamenja i šljunka formirana je plaža. U toku je gradnja novih 16 zgrada sa 89 stambenih jedinica, koje bi trebalo da budu završene i predate vlasnicima do leta sledeće godine.

Do sada je kupcima iz celog sveta prodato 190 apartmana, gradskih kuća, vila i kondo apartmana. O kakvom se turističkom naselju radi govore i cene nekretnina, tako da se za studio apartman treba izdvojiti od 100 do 275 hiljada EUR, za one sa jednom spavaćom sobom od 150 do 350 hiljada EUR, a najjefitinija vila je oko 2,2 mil EUR.

Među onima koji su već kupili ili rezervisali stanove su državljani čak 23 države sa skoro svih kontinenata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar