Mišković i Beko ostali bez zemljišta od više stotina miliona evra

Drugi opštinski sud doneo je rešenje u korist grada Beograda o uknjižbi oko 100 hektara zemljišta, čiji je korisnik ranije bila Luka Beograd. Ukoliko drugostepeni sud potvrdi ovu odluku, novi vlasnici Luke Beograd, Miroslav Mišković i Milan Beko biće onemogućeni da na tom ekskluzivnom zemljištu grade poslovno-stambeni kompleks.

Nakon što je 2005. godine postala vlasništvo Miroslava Miškovića i Milana Beka, Luka Beograd pokušala je u postupku pred Drugim opštinskim sudom da ospori pravo grada na korišćenje tog zemljišta.
Javni pravobranilac Beograda Strahinja Sekulić kaže da, u slučaju da je zemljišno-knjižni korisnik Luke Beograd dobio postupak, ostvario bi pravo za imovinski osnov, dobijanje građevinske dozvole i odobrenje za gradnju.
- Time bi Luka Beograd, bez licitacije, dobila pravo da gradi na tom zemljištu. Gradu bi bila naneta šteta od nekoliko stotina miliona evra - kaže Sekulić za „Blic”.
Sekulić najavljuje da pravobranilaštvo očekuje da će uskoro biti regulisano pravo korišćenja zemljišta na oko 300 hektara u priobalju Beograda.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar