Niče višespratnica u Novom Sadu – “Galens invest” gradi poslovno-stambeni kompleks u Ulici Narodnih Heroja

Parkiralište u Ulici Narodnih heroja u Novom Sadu od sutra neće više biti u funkciji, saopšteno je iz "Parking-servisa". Na tom prostoru, kako se navodi u saopštenju, počeće pripremni radovi za izgradnju višespratnice.

Da podsetimo, letos je počela procedura izmene Plana generalne regulacije za taj deo grada, a tim izmenama je, na kraju se ispostavilo, omogućena izgradnja poslovno-stambenog kompleksa, koji će, umesto šest spratova, imati kulu od 13 i četiri sprata pod zemljom. Tokom javnog uvida podnet je niz primedbi na to rešenje, ali nijedna nije usvojena, osim onih koje je uputio Zavod za zaštitu spomenika kulture u vezi s ostacima Jermenske crkve i obližnje porodične grobnice.

Zemljište, koje je bilo u vlasništvu Erste banke, letos je otkupio "Galens invest" i najavio izgradnju zgrade od oko 45.000 m2, vredne oko 50 mil EUR.

Takođe, naglašeno je da su idejno rešenje radili eminentni stručnjaci, da će kompleks biti spoj klasičnog i modernog, a da će nekadašnja zgrada Erste banke na uglu Ulice Narodnih heroja i Bulevara Mihajla Pupina biti sačuvana.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar