Luksuzni stanovi u Beogradu

Na uglu ulica Tadeuša Košćuška i Cincar-Jankove, odmah ispod Pedagoškog muzeja, počele su pripreme za gradnju najluksuznijeg stambenog objekta u starom delu Beograda „Park Apartmana Kalemegdan”. Cena kvadrata za ove stanove, kako piše Blic koji su već svi rezervisani, još se ne zna, ali trgovci nekretninama procenjuju da neće biti ispod 4.000 evra.

„Park Apartmane Kalemegdan” prvobitno je, prema projektu arhitekte Zlatana Pepovskog, trebalo da gradi „Hypo Consultants”, agencija za investiranje u vlasništvu Hypo-Alpe-Adrija banke. Prošle godine, međutim, „Hypo Consultans” prodat MPC Properties, vlasnicima Poslovnog centra „Ušće”. Na isti način, MPC Properties postao je i vlasnik prava „Tri lista duvana” gde priprema izgradnju poslovnog centra.
Plac na Kalemegdanu dugo stoji ograđen. Ovih dana pojavili su se kamioni i bageri kako bi pripremili teren za buduću gradnju.
- Projekat je još u pripremnoj fazi, a planirani završetak je sredina 2009. godine - kažu u MPC Properties.
Prema projektu, zgrada će imati prizemlje i šest spratova. U prizemlju će se nalaziti lokali, a sve ostalo je namenjeno stanovanju. Planira se da ispod zemlje budu čak tri nivoa, gde će biti smeštene podzemne garaže, spa centri i bazen.
U „Park Apartmanima Kalemegdan” biće ukupno 34 stana. Svi oni su još ranije rezervisani, a MPC ih je samo preuzeo. O budućim stanarima ne zna se ništa osim da imaju dovoljno novca da sebi priušte stanovanje na Kalemegdanu, u samom srcu grada, u zgardi koja će se graditi po evriopskim standardima i imati luksuznu opremu.
Stanovi koji gledaju ka Kalemegdanskom parku biće veličine od 150 do 350 metara kvadratnih, a oni koji budu gledali u pravcu Ulice Cara Uroša od 80 do 105 kvadrata.
Budući vlasnici imaće na raspolaganju bazen, dve saune, fitnes salu, recepciju i 24-časovno obezbeđenje.
U izgradnju „Park Apartmana Kalemegdan” biće uloženo, kažu u MPC Properties, 30 miliona evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar