Zamah stanogradnje u Zrenjaninu kakav dugo nije zabeležen

Više od 400 stanova gradi se u ovom trenutku u Zrenjaninu, što nije zabeleženo u poslednje tri i po decenije, a već su u planu sledeći projekti.

Tu činjenicu je obelodanio gradonačelnik Čedomir Janjić, prilikom posete gradilištu u Pančevačkoj ulici, gde je u toku izgradnja 40 stanova za zbrinjavanje izbeglih i raseljenih lica, u okviru Regionalnog stambenog programa.

- Zamah stanogradnje više je nego jasan pokazatelj pozitivnih ekonomskih kretanja i nije potrebno govoriti šta to znači za grad. Pri tome, imamo zahteve za građevinskom dozvolom za izgradnju objekata kolektivnog stanovanja na još 14 lokacija – istakao je Janjić.

On je podsetio da su na dve lokacije u Ulici Franje Kluza već izgrađeni stanovi i kuće, a u Pančevačkoj ulici grad, zajedno sa državom, realizuje gradnju još 40 stanova.

- Mi smo obezbedili zemljište, priključke na gradske mreže, infrastrukturu, tako da ćemo ovu izgradnju iskoristiti i da povežemo ulice Pančevačku i Laze Kostića novom saobraćajnicom. Očekujem da se sve ovo završi do kraja godine. Praktično, ovo je samo 10 procenata onog što se trenutno gradi u Zrenjaninu, a gradi se više od 400 stanova – zaključio je gradonačelnik.

Janjić je napomenuo da je u pripremi još jedan projekat za potrebe izbeglih i raseljenih. Grad, takođe, ulazi i u projekat Vlade Srbije kojim će se graditi stanovi za takozvane bezbednosne snage.

Objekat u Pančevačkoj, inače, gradi se sredstvima obezbeđenim od Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina. Vrednost investicije je nešto više od 900.000 evra. Stanovi su projektovani prema veličini porodica, tako da su površine od 30 do 70 kvadratnih metara.

Stambeni objekti višeporodičnog stanovanja u Zrenjaninu, inače, grade se ili završavaju na lokacijama u Gundulićevoj ulici, gde su investitori „Maksimović – gradnja“ i „DMD izgradnja“, u Obilićevoj – „Keramika Jovanović“, zatim u Nušićevoj, Marka Oreškovića, kao i na drugim pojedinačnim lokacijama. Ž. Balaban

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar